Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Informari Air Tour Travel

Informari AIR TOUR TRAVEL Coronavirus 19.03.2020 

Intreaga echipa Air Tour Travel depune eforturi pentru a limita neplacerile create de aceasta situatie.

Stimati turisti, va transmitem, mai jos, comunicatul oficial al Autoritatii Natioanle pentru Protectia Cosnumatorului privind relationarea turistilor cu agentiile de turism, in contextul pandemiei Covid-19 precum si recomandarilor facute de aceasta institutie.

Informare ANPC   https://anpc.ro/articol/1431/comunicat-de-pres--1-1-1-1-1-1-1-1-1

Informare IATA  Stimati turisti, regasiti la acest link lista actualizata cu toate restrictiile de calatorie existente pentru fiecare tara: https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm   

Alerte calatorie: http://www.mae.ro/travel-alerts 

Informare AIR TOUR TRAVEL

Procedura de lucru si masuri care se aplica incepand cu  19.03.2020

In aceasta perioada in care se impun restrictii de calatorie, in care apar modificari de la o zi la alta, iar companiile aeriene isi suspenda temporar activitatea, intr-un efort comun de stopare a raspandirii noului coronavirus SARS-COV2, prioritatea noastra este de a asigura asistenta turistilor care sunt deja in diferite destinatii si se confrunta cu dificultati sau care au plecari in perioada imediat urmatoare si sunt afectati de aceste masuri.

In acest context, solicitarile dumneavoastra vor fi preluate in perioada urmatoare, dupa gestionarea plecarilor imediate.

In acest sens, cu referire la toate pachetele/rezervarile pentru anul 2020, indiferent de data plecarii, dorim sa reiteram faptul ca serviciile turistice rezervate au fost preplatite partial sau integral furnizorilor, in functie de data plecarii, aceasta fiind o practica internationala.

Va asiguram ca depunem eforturi pentru a negocia cu furnizorii o varianta cat mai convenabila, insa este necesar sa actionam cu calm pentru ca deciziile luate sa aiba fundament legal. Se va tine cont de fiecare solicitare din partea Dumneavoastra in functie de momentul solicitarii, de situatia existenta la destinatie si in functie de perioada anului in care urmeaza a se derula vacanta Dumneavoastra.

Am actionat si vom actiona astfel:

a)            Rezervarile cu plecare in luna martie: au fost fie realizate, fie reprogramate pentru date ulterioare de calatorie, in functie de situatia existenta in fiecare tara de destinatie, tinandu-se cont de aceasta situatie la tara de destinatie in momentul depunerii solicitarilor de catre client.

b)            Rezervarile cu plecare in luna aprilie sunt in stadiul de negociere cu fiecare companie aeriana, partener sau furnizor de servicii turistice, in vederea anularii sau reprogramarii pentru o data ulterioara. Vom gestiona fiecare caz in parte, in functie de restrictiile de calatorie impuse de fiecare tara tranzitata sau de destinatie, precum si de conditiile de penalizare/anulare impuse de compania aeriana sau de furnizorul de servicii turistice la momentul inregistrarii solicitarii din partea clientului. Va rugam sa asteptati informarea noastra pentru fiecare caz in parte, pana la momentul finalizarii negocierilor cu furnizorii.

c)             Rezervarile pentru luna mai,  urmeaza in functie de de imprejurari, sa va informam asupra starii acestora.

d)            Rezervarile pentru plecarile incepand cu 01.06.2020 va recomandam evitarea cererilor de anulare, fiind supuse penalizarilor conform conditiilor contractuale.

Rambursari:

Pentru toate rezervarile pe care am reusit sa le anulam sau sa le reprogramam: fiecare situatie in parte va fi clarificata direct clientului, existand si posibilitatea ca sumele aferente sa fie reportate in contul unor rezervari ulterioare ce pot fi efectuate in perioada urmatoare.

Pentru toate rezervarile la care turistii doresc sa renunte din propria initiativa, este important sa va informati inainte de a lua o decizie, sa va consultati cu noi. Vom continua sa monitorizam actualizarile rezervarilor  la masurile de control Coronavirus si sa luam decizii impreuna in cunostința de cauza, la recomandarile guvernului, al autoritatilor de sanatate publica, al profesionistilor din domeniul sanatatii atat de pe teritoriul Romaniei, cat si de pe teritoriul tarii de destinatie.

Speram ca masurile efectuate de majoritatea statelor lumii sa aiba efectul de limitare a raspandirii noului coronavirus si sa revenim la o viata normala.

Multumim pentru intelegere!

AIR TOUR TRAVEL SIBIU