BELEK MICUL PARADIS AL TURCIEI


Belek a fost construit in 1980, special ca statiune de lux, fiind inconjurat de plaje cu nisip si paduri de pin. Dar, ceea ce il face cu adevarat faimos este golful. In ultimii cinci ani, Belek si-a ocupat un loc ferm pe harta golfului, si staruri precum Tiger Woods s-au alaturat miilor de jucatori care vin aici in fiecare an. Cu 16 terenuri de golf profesionale, Belek si-a stabilit obiectivele pentru atragerea jucatorilor de top din intreaga lume. Este mai ieftin sa jucati aici decat in ​​Spania sau Portugalia, iar iernile mai calde fac din Belek o destinatie de golf ideala pe tot parcursul anului. Statiunea a fost numita „Cea mai buna destinatie de golf a Europei” la premiile Golf Magazine in 2013.

Daca nu sunteti fani ai golfului, aveti multe posibilitati in ceea ce priveste lucrurile pe care le puteti face in Belek. Orasele antice se afla in apropiere pentru explorare, iar Teatrul Aspendos, situat la 15 km est de Belek, este cel mai bine pastrat Teatru Roman din lumea antica. In spatele Teatrului Aspendos, veti gasi vechile apeducte romane din Aspendos. La doar 25 km de vest de Belek se afla orasul antic Perge, in care veti gasi faimoasele Bai Romane, frumoasele strazi de marmura, dar si un stadion roman.

Belek are una dintre cele mai frumoase plaje din Turcia, ce se intinde pe o lungime de 16 km. Plaja este curata, amenajata si are nisip maro amestecat partial cu pietricele albe, gri si colorate. Aici aveti posibilitatea sa practicati multe sporturi nautice si activitati pe plaja, de la navigatie si windsurfing pana la ski nautic. Cu o taxa mica, parcul Belek Beach va ofera acces la sezlonguri, restaurante, centre de sporturi nautice, excursii cu barca si vestiare. Plaja se imbina perfect cu plaja vecina Kadriye din vest, in timp ce in est, o gura de rau formeaza granita naturala cu plaja Bogazkent. Ca si in multe alte statiuni de pe Riviera Turciei, fundalul plajei din Belek este format pe aproape toata lungimea din complexe hoteliere, intre care nu exista acces la plaja. Acest lucru face din plaja Belek, care este de fapt o plaja publica, o „plaja aproape privata” si accesibila doar celor cazati sau pentru vizitatorii de zi ce vin din centrul statiunii printr-o ocolire lunga. Daca doriti sa faceti o plimbare pe plaja de la Beach Park Belek, sa tineti cont ca trebuie sa mergeti inapoi la fel, deoarece Beach Park este singurul acces public la plaja din Belek. Sezlongurile, terenurile de volei si toate celelalte facilitati de pe plaja, in afara de unele sporturi nautice, sunt disponibile numai pentru oaspetii hotelurilor respective de pe plaja. Aceasta plaja este un loc perfect pentru familii cu copii, dar totodata aici isi depun ouale broastele testoase, asa ca zona este atent supravegheata pentru a proteja aceste cuiburi.

Belek are o gama excelenta de magazine in care veti gasi o varietate de produse, de la suveniruri sau articole din piele, pana la bijuterii sau produse esentiale de zi cu zi. Piata Belek se deschide in fiecare sambata si este locul ideal in care puteti invata arta negocierii, nu ar trebui sa o ratati.

Exista multe hoteluri si restaurante de cinci stele in Belek, asa ca nu sunteti niciodata departe de o experienta culinara deosebita. Restaurantele au o reputatie foarte buna si ofera preparate variate atat din bucataria traditionala, cat si din cea internationala, iar preturile sunt accesibile. Majoritatea hotelurilor ofera servicii all inclusive sau ultra all inclusive, facilitati pentru familii, parcuri acvative, cluburi pentru copii, divertisment si multe altele. Datorita numarului mare de resorturi din Belek, cele mai multe cluburi de noapte, baruri si centre de divertismente se gasesc in incinta acestora, insa veti gasi si cateva cluburi individuale, sau baruri si terase pe malul marii.



SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare