CONDITII CALATORIE BULGARIA INCEPAND CU 28.08.2021


CONDITII CALATORIE BULGARIA INCEPAND CU 28.08.2021

Conform ultimei actualizari a listei-semafor, Bulgaria a intrat pe lista galbena iar regulile specifice se aplica incepand de duminica 29.08 ora 0.00. Nimeni nu-si doreste sa intre in carantina la intoarcerea din vacanta, asadar:
 
Urgenta nr 1: Turistii  care se afla deja in Bulgaria si care au returul incepand cu 29 august ca au obligatia prezentarii „certificatului verde european” la intrarea in Romania; acesta se obtine:
- accesand aplicatia certificat-covid.gov.ro   in baza adeverintei de vaccinare (daca este vaccinat in Romania) ori a adeverintei de trecere prin boala;
- dupa efectuarea unui test PCR la destinatie cu cel mult 72 ore inaintea intoarcerii in tara si apoi accesand aplicatia echivalenta a Statului bulgar  - https://www.his.bg/bg/dgc  - pentru turistii nevaccinati

Urgenta nr 2:  turistii care urmeaza sa plece in zilele urmatoare in vacanta de necesitatea detinerii certificatului verde (le va fi necesar la intoarcere) sau de obligatia testarii PCR si a obtinerii respectivului certificat la destinatie, inainte de intoarcerea in tara.
 
Partenerii bulgari ne-au comunicat ca exista numeroase posibilitati de testare in statiuni (cabinete medicale independente sau in incinta unor hoteluri, puncte mobile) sau in orasele din vecinatate iar tarifele sunt mai mici decat in Romania. Se pot obtine informatii la receptiile hotelurilor unde sunt cazati.
 
Va reamintim ca intrarea destinatiei pe lista galbena nu constituie motiv de exonerare de penalitati in caz de anulare a rezervarii.
 
Va multumim!


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare