VACANTA IN EGIPT IN TIMPUL COVID-19: CALATORITI RESPONSABIL SI INFORMATI ÎN 2021!


Vacanța în Egipt în timpul Covid-19: călătoriți responsabil și informați în 2021!

Condiții de trecere a frontierei:

Cetatenii romani au nevoie de pasaport valabil minim 6 LUNI (la data intrarii in Egipt) si cu cel putin o fila libera. Este necesara viza care se poate obtine direct din aeroport la sosire (de la banca) sau de la Ambasada Rep. Arabe Egipt din Romania, iar costul acesteia este de 25$ (valabilitatea fiind de 28 zile). Pentru călătoria cu minori, turiștii trebuie să se informeze de pe site-urile oficiale (pașaport, procură notarială, cazier etc). Turiștii care ajung direct in Sharm el Sheikh, Hurghada, Luxor și Aswan sunt scutiti de taxa de viză până la 30 aprilie 2021!

Testarea COVID-19:

Egiptul a permis reluarea zborurilor internaționale în toamna 2020, deși toți pasagerii trebuie să prezinte dovada unui test negativ pentru COVID-19, de tip RT-PCR, efectuat cu maximum 72h inainte de intrarea pe teritoriul statului egiptean efectuat înainte de plecare și să prezinte o asigurare medicala de minim 5.000 EUR care sa acopere șederea în Egipt.

 • testul este acceptat ca fiind valabil daca nu se depasesc 72h din momentul recoltarii probelor si pana la intrarea in Egipt
 • copiii sub 6 ani sunt exceptati de la prezentarea unui test tip PCR la intrarea pe teritoriul Republicii Arabe Egipt.
 • calatorii trebuie sa detina o copie a rezultatului testului la check in si la punctul de control a pasapoartelor la intrarea in Egipt

Călătorii care dețin testul negative, trebuie să țină cont de faptul că rezultatul testului trebuie:

 1. sa fie detinut in varianta fizica (printat)
 2. sa fie in limba engleza
 3. sa contina data recoltarii probelor
 4. sa contina datele corecte si complete ale calatorului
 5. sa contina stampila si semnatura laboratorului emitent (care trebuie sa fie acreditat de catre Ministerul Sanatatii)
 6. sa contina codul QR sau filigram (watermark), care sa conduca pe site-ul oficial al laboratorului emitent si care sa evidentieze rezultatul

Calatorii care nu detin un rezultat negativ al unui test molecular RT-PCR pentru COVID-19 (efectuat cu maximum 72h inainte de sosirea in EGIPT) sau ale caror rezultate nu intrunesc conditiile mai sus enuntate:

 • au posibilitatea de a efectua testul in aeroport. Masura se aplica pe toate aeroporturile internationale: Hurghada, Sharm El Sheikh, Marsa Alam si Taba.
 • Costul pentru efectuarea testului este de aproximativ 30$ / persoana.
 • Dacă la testare tursitul este găsit pozitiv, acesta va fi transferat la spital, iar costurile vor fi acoperite de Asigurarea Medicala mentionata in Declaratia de Sanatate (declarația se primește în aeronavă și se predă la serviciul de trecere a frontierei)

Care sunt restricțiile?

 • masca de protectie este obligatorie in locurile publice
 • zonele de agrement si parcurile raman inchise
 • localurile publice (cafenele si restaurante) si cinematografele pot funcționa doar la capacitatea de 50%, cu respectarea unui program strict de functionare.
 • toate activitatile de turism pe teritoriul statului se vor derula la o capacitate de 50%.
 • toate mijloacele de transport destinate turistilor vor opera cu o capacitate de 50%, cu respectarea distantarii sociale
 • toate muzeele si siturile arheologice vor primi turiști locali si straini (sunt acceptate grupuri de turiști de max 25 pers.)

Recomandări:

 • Toate bagajele de cala pe ruta Egipt-Romania, obligatoriu trebuie infoliate inainte de a fi predate la ghiseul de check in. Bagajele care nu vor fi supuse acestei proceduri; nu vor fi acceptate, respectiv incarcate. Costurile vor fi suportate de catre pasager (aprox. 5$ / 5EUR / 90 GBP pentru Sharm el Sheikh / Hurghada). Astfel de proceduri pot fi efectuate si in cadrul hotelurilor (unde exista aparate de infoliat) inainte de check out.
 • In cazul excursiilor care au ca obiectiv vizitarea siturilor arheologice de la Siwa, Faiyum, Luxor, Aswan sau a localitatilor Cairo, Alexandria - este recomandata deplasarea in grupuri organizate, cu identificarea exacta a operatorului egiptean;
 • evitarea efectuarii de deplasari neorganizate, in alte zone decat cele inscrise in circuit.

Turiștii care ajung direct in Sharm el Sheikh, Hurghada, Luxor și Aswan sunt scutiti de taxa de viză până la 30 aprilie 2021!


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare