SANTORINI UN LOC MAGIC


SANTORINI - O INSULA UNICA CE MERITA INDRAGITA 

Descopera un loc magic alaturi de  AIR TOUR TRAVEL

Una dintre cele mai populare destinatii de vacanta la nivel mondial si cea mai vizitata insula greceasca, Santorini (sau Thira), este unul dintre cele mai magice locuri pe care le poti vedea vreodata.

Situata in partea de sud a Marii Egee, Santorini este o parte a complexului insulelor Ciclade. Insula a fost creata in urma eruptiei uriase a unui vulcan, care a avut loc în secolul al 17-lea i.Hr. si care a modelat caldeira uluitoare.

Deoarece Santorini este cea mai populara destinatie turistica din Grecia, este usor sa ajungi acolo, cu feriboturi sau zboruri, nu numai din Atena, ci si din alte insule grecesti, inclusiv Mykonos, Paros, Naxos si Creta.

Puteti calatori la Santorini cu feribotul de la Atena si din multe alte insule ale marii Egee. Feriboturile pleaca zilnic spre Santorini din portul Pireu din Atena. Pe timpul verii, feriboturile pleaca si din Rafina, celalalt port al Atenei, care este mai aproape de aeroportul international Eleftherios Venizelos.

Santorini este, de asemenea, conectat cu majoritatea insulelor Ciclade, cateva insule Dodecanese si Creta. Datorita frecventei programelor de feribot, multi turisti combina efectiv vizita la Santorini cu excursii in alte insule.

De asemenea, se poate calatori si cu avionul la Santorini. Aeroportul National Santorini (JTR), cunoscut si sub numele de Aeroportul Thira, opereaza zboruri interne intre Atena si Santorini, acesta este conectat si cu aeroporturi internationale din Europa.

Aeroportul este situat in partea de nord a satului Kamari, langa satele Monolithos, Perivolia si Exo Gonia. Se poate ajunge la aeroport cu masina, cu transportul public si cu taxiul, sau, se poate rezerva online transferul de la aeroportul din Santorini la hotel si retur.

Plajele din Santorini sunt diferite de restul plajelor din Grecia, si asta datorita caracteristicilor geografice speciale. Pietrele vulcanice rosiatice si negre se intind pe tarmurile plajelor, iar stancile creeaza o ambianta pitoreasca de o frumusete unica.

Cea mai cunoscuta din Santorini este plaja Rosie (amenajata, cu pietris), in timp ce deosebit de populare sunt plajele Perissa (cu pietris, potrivita pentru familii si petreceri), Kamari (amenajata partial, potrivita pentru sporturi acvatice) si Perivolos (partial amenajata, cu nisip, potrivita pentru familii). Nici celelalte plaje nu sunt mai prejos: Vlychada (partial amenajata, cu nisip, potrivita pentru nudism),  Agios Georgios (partial amenajata, cu nisip, potrivita pentru sporturi acvatice), Cape Columbo (cu pietris, partial amenajata, potrivita pentru nudism, retrasa), Monolithos (cu pietris, neamenajata, potrivita pentru nudism, retrasa), White Beach (cu pietris, retrasa, potrivita pentru nudism), Vourvoulos (cu pietris, retrasa, neamenajata), Baxedes beach (neamenajata, retrasa, cu nisip si pietris, potrivita pentru nudism), Armeni (cu pietris), Gialos beach (retrasa, neamenajata, cu pietris), Exomitis (cu pietris si nisip), Kambia beach (partial amenajata, retrasa, cu pietris), Caldera beach (partial amenajata, retrasa, cu pietris), Xiropigado (neamenajata, retrasa, cu nisip si pietris), Mesa Pigadia (partial amenajata, cu pietris), Pori (retrasa, neamenajata).

Pe langa plaje, cel mai minunat lucru in Santorini este arhitectura satelor, construite chiar la marginea calderei. Aceste sate pitoresti se deosebesc prin casele ca niste cuburi de zahar, strazile pavate, bisericile fermecatoare si, mai ales, privelistea uluitoare asupra Marii Egee.

Privelistea fascinanta a apusului de soare in Oia Santorini, arhitectura minimala cicladica, hotelurile luxoase, restaurantele cu preparate delicioase, peisajul dramatic stancos si vulcanul Santorini, sunt doar cateva dintre motivele pentru care veti indragi aceasta insula unica.





SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare