Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Prezentare Uzlina Romania

Prezentare Uzlina Romania

Oferte cazare Uzlina, Delta Dunarii, Romania UZLINA - Sătucul din Delta Dunării reconstruit în mijlocul paradisului acvatic Un mic sat de pescari din Delta Dunării, Uzlina, a devenit în ultimele decenii o zonă turistică vestită, unde vizitatorii pot pescui, se pot relaxa şi gusta din delicatesele locale. Localitate Uzlina apartine de comuna Murighiol, situata in judetul Tulcea, situata la 20 km de Mahmudia pe partea stanga a bratului Sf. Gheorghe in interiorul cotului pe care il face fluviul mai jos de Mahmudia.

Citeste mai mult

Prezentare Uzlina Romania


UZLINA - Sătucul din Delta Dunării reconstruit în mijlocul paradisului acvatic

Un mic sat de pescari din Delta Dunării, Uzlina, a devenit în ultimele decenii o zonă turistică vestită, unde vizitatorii pot pescui, se pot relaxa şi gusta din delicatesele locale.
Localitate Uzlina  apartine de comuna Murighiol, situata in judetul Tulcea, situata la 20 km de Mahmudia pe partea stanga a bratului Sf. Gheorghe in interiorul cotului pe care il face fluviul mai jos de Mahmudia.
Satul Uzlina a fost întemeiat anterior anului 1800 şi locuit de pescarii ucraineni. Frecventele inundaţii i-au determinat pe unii din aceştia să părăsească localitatea şi să se mute pe braţul Sf. Gheorghe, în Murighiol. Conform informaţiilor învăţătorului Gh. Chirică (citat de D. Şandru ), satul Uzlina este mai vechi decât Murighiol.

Populaţia număra 75 locuitori în 1900, 136 în 1930, 67 în 1848, 42 în 1956, după care scade rapid, fiind considerat dezafectat în 1977 şi 1992, la ultimul recensământ având doar 4 locuitori. Pe măsură ce casele s-au distrus, datorită sărăciei sau inundaţiilor, locuitorii s-au îndreptat spre locuri mai sigure, ceea ce explică şi evoluţia numerică.

Numele satului pare a fi de sorginte slavă, sunând ca un diminutiv provenind de la cuvântul uziol/uzulo, cu sensul de nod sau întretăiere, fiind vorba de drumuri de apă, deoarece satul se află la locul de întâlnire a mai  multor căi acvatice, care duc spre lacurile Uzlina, Isac şi altele mai mici.

La Uzlina, casele sunt construite în stil local: sunt acoperite cu stuf și vopsite în alb și albastru, culori specifice zonei. Liniştea locului este tulburată doar de concertul broaștelor sau de ţipetele pescărușilor. Localitatea lipovenească este un rai al pescarilor: aici se organizează, anual, „Cupa la ştiucă”, un concurs la care vin împătimiţi ai undiţelor din toată țara.
Pentru a ajunge la Uzlina, după ce trec de Tulcea, turiștii trebuie să meargă aproximativ 40 de km pe un drum paralel cu Braţul Sfântu Gheorghe, până în Murighiol. Din acest punct, singurul mijloc de transport este pe apă. De regulă, chiar proprietarii hotelurilor și ai pensiunilor din zonă se ocupă de transportul pe apă al vizitatorilor.

Uzlina este una dintre cele mai mici localități din Delta Dunării și este localizată pe malul drept al brațului Sfântu Gheorghe, cam pe la jumătatea distanței dintre localitatea omonimă și Tulcea.
Satul este plasat într-o loc în care Dunărea face o buclă uriașă. Pentru a simplifica navigația, acum câțiva ani aceasta a fost taiată, scurtând traseul cu câțiva kilometri.

Detalii si rezervari: rezervari@airtourtravel.ro, tel 0740881447, 0773814309

Ne puteti impartasi visul Dumneavoastra de vacanta si la sediul agentiei de turism din Sibiu, Piata Unirii, nr 10 (corp cladire hotel Continental Forum).

Va multumim ca ati vizitat site-ul agentiei de turism AIR TOUR TRAVEL!

Filtre

Cauta hotel


Stele


Tip Oferta


Destinatie


Categorii


Filtreaza Aplica Filtre
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 5 hoteluri

Uzlina, Romania Vezi locatia pe harta
Delta Dunarii Romania

Oferte cazare COMPLEX CORMORAN Uzlina Delta Dunarii RomaniaComplexul este situat pe bratul Sfantu Gheorghe in satul Uzlina Facilitati hotel 2 restaurante bar club 5 sali de conferinta sala de fitness sauna biliard tenis de masa 2 piscine in aer . . .

Uzlina, Romania Vezi locatia pe harta
Delta Dunarii Romania

Amplasat in inima Deltei pe bratul Sf Gheorghe la intrarea in complexul de lacuri Gorgova-Uzlina Hotelul Safo da senzatia ca ar fi situat pe o insula - in fata este Dunarea in lateral sunt canale iar in spate incep lacurile Limba de pamant se intinde . . .

Uzlina, Romania Vezi locatia pe harta
Delta Dunarii Romania

CASA DINTRE SĂLCII PENSIUNE 4 UZLINA DELTA DUNARII ROMÂNIAConstructia initiala o casa de vacanta pentru relaxarea unei familii si a prietenilor iubitori de balta si peste a devenit in cativa ani o mica pensiune ce doreste sa personalizeze c

Uzlina, Romania
Delta Dunarii Romania

Pensiunea Agroturistica Tamarin este amplasata pe canalul Uzlina canal care face legatura intre bratul Sf Gheorghe si complexul de lacuri Uzlina Isac Chiril Se ajung cu auto pana la Murighiol unde se poate parca in siguranta spatiu inchis cu paza per . . .