Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

CROAZIERA FIORDURILE NORVEGIEI 2023


Descriere

Destinatie: Norway

Durata: 1 zi, fara cazare

CROAZIERA FIORDURILE NORVEGIENE - Exploreaza fiordurile, cea mai mare atractie turistica naturala a Norvegiei!


Itinerariu: Hamburg Kiel Copenhaga Hellesylt Geiranger    Alesund  Flaam Kiel Hamburg


Alege o croaziera de neuitat si exploreaza fascinantele fiorduri de-a lungul spectaculoaselor tarmuri norvegiene.
Admira peisaje inedite si descopera istoria si cultura incredibila a acestor locuri. O tara cum este Norvegia, nu are cum sa te lase indiferent. Vorbim de mii de km de coasta muntoasa, sute de fiorduri, canioane si cascade impresionante - toate acestea creeaza un tablou inegalabil ce asteapta sa fie admirat de vizitatorii din lumea intreaga.

Tarif al treilea adult in cabina: 1525 euro (la cerere)

Tarif copil 2-11.99 ani  in cabina cu 2 adulti: 1195 euro (la cerere)

SERVICII INCLUSE:
transport cu avionul Bucuresti Hamburg Bucuresti cu compania LUFTHANSA (schimbarea cursei in Frankfurt la dus si Munchen la retur);
7 nopti cazare pe vasul MSC EURIBIA in functie de tipul de cabina aleasa;
pensiune completa la bordul vasului: mic dejun, pranz, cina. Bauturi non alcoolice in timpul meselor principale: apa, ceai, limonada, suc, cafea (doar la bufet, la dozator);
activitati de recreere la bordul vasului: piscine, jacuzzi, terenuri de sport;
accesul la toate spectacolele de pe vas sustinute de echipa de actori prezenti la bordul vasului;
transferuri aeroport Hamburg, Hamburg port Kiel, port Kiel aeroport;
tur panoramic in Hamburg cu autocarul (3h);
insotitor roman de grup;
taxele portuare (pot suferi modificari);
taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari)


Nota: Taxele portuare si cele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, octombrie 2022. In situatia majorarii de catre compania aeriana sau compania de croaziera a acestor taxe pana la data emiterii documentelor de calatorie (7 - 14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.


NU SUNT INCLUSE:
asigurarea medicala de calatorie (optionala);
asigurarea storno cu extensie COVID (obligatorie), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie; 
taxa de servicii la bord in valoare de aproximativ 70 EURO/persoana (se achita pe vas);
alte mese decat cele mentionate in program si bauturile alcoolice si non alcoolice imbuteliate;
excursiile de pe parcursul itinerariului (pot fi efectuate sub forma de excursii optionale fiind organizate si incasate in numele companiei de croaziera, inscrierea se face din tara inainte de plecare). Lista excursiilor optionale se va comunica cu aproximativ 60 de zile inainte de plecare. 
intrarile la obiectivele turistice.


ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
26.08: Bucuresti 06:10 Frankfurt 07:15 durata zborului: 2h 05min
26.08: Frankfurt 09:15 Hamburg 10:30 durata zborului: 1h 15min


02.09: Hamburg 19:45 Munchen 21:00 durata zborului: 1h 15min
02.09: Munchen 21:50 Otopeni 00:50 (03.09) durata zborului: 2h 
DESCRIEREA VASULUI SI A CABINELOR:
MSC Euribia a fost denumita astfel dupa numele zeitei grecesti Eurybia, care controla in antichitate vanturile, vremea si constelatiile pentru a stapani marile. Viziunea celor care au proiectat si construit aceasta nava de croaziera a fost aceea de a face un vas unic, ce va domina marile prin implementarea tehnologiilor durabile, de ultima generatie, pentru a proteja si conserva pretiosul ecosistem marin. Vasul de croaziera este de asemenea, dotat cu cateva functii noi, cu totul inedite.
Nu doar puntile se pot lauda cu numeroase opere de arta originale, ci inclusiv coca vasului (corpul navei) este in sine o capodopera vizuala. La bordul vasului MSC Euribia, arta se intalneste cu inovatia, iar navigarea este dusa la rangul de arta.
Vasul are 18 punti, dintre care 11 sunt cu cabine si diverse spatii pentru activitati, avand o capacitate de 6.334 de pasageri. MSC EURIBIA face parte din categoria Meraviglia plus, iar vasele sora sunt MSC GRANDIOSA SI VIRTUOSA.


Cabinele interioare, in numar de 440 de cabine, se impart in doua categorii: Bella si Fantastica. Acest tip de cabina are un pat dublu convertibil in doua paturi twin, aer conditionat, baie cu dus, televizor, telefon, mini bar si seif. Dimensiunea cabinei: 14 mp.
Cabinele interioare IB Bella, sunt cabine garantate, iar localizarea lor pe vas va fi stabilita la momentul check in-ului.
Cabinele interioare deluxe IR1 sunt localizate pe puntile: 5,8,9,10.
Cabinele interioare deluxe IR2 sunt localizate pe puntile: 11,12,13,14.
Cabinele interioare studio IS sunt localizate pe puntile: 5,8,9,10,11,12,13,14.




Cabinele exterioare, in numar de 339 de cabine, se impart in doua categorii: Bella si Fantastica. 
Acest tip de cabina are un pat dublu convertibil in doua paturi twin, aer conditionat, baie cu dus, televizor, telefon, mini bar si seif. Dimensiunea cabinei: 14 17 mp.
Cabinele exterioare Bella, sunt cabine garantate, iar localizarea lor pe vas va fi stabilita la momentul check in-ului.
Cabinele exterioare Vista al Mar Deluxe OR1 sunt localizate pe puntea 5.
Cabinele exterioare Vista al Mar Junior OM2 sunt localizate pe puntea 8.
Cabinele exterioare Vista al Mar Premium OL2 sunt localizate pe puntile: 9,10,11.


Cabinele exterioare cu balcon, in numar de 204 de cabine, au un balcon ce se deschide spre mare unde va puteti servi micul dejun sau pur si simplu sa stati sa va bucurati de privelistile linistitoare. Acest tip de cabina are un pat dublu convertibil in doua paturi twin, aer conditionat, baie cu dus, televizor, telefon, mini bar si seif.  Dimensiunea cabinei: 13 18 mp. Dimensiunea balconului: 4 mp.
Cabinele cu balcon Bella, sunt cabine garantate, iar localizarea lor pe vas va fi stabilita la momentul check in-ului.
Cabinele deluxe cu balcon sunt localizate astfel: BR1 (puntile 8,9,10), BR2 (puntile 11,12), BR3 (puntile 13,14).
Cabinele cu balcon Aurea, sunt localizate pe puntile 11,12,13.


Nota: Suprafata cabinelor variaza in cadrul categoriei, incluzand atat cabine standard cat si cabine pentru persoane cu dizabilitati care au o suprafata mai mare.
INFORMATII DESPRE CROAZIERA: 
Itinerariul poate suferi modificari.  
La bordul vasului exista un centru medical pentru urgente, dar orice consultatie se face contra cost deoarece asigurarile emise in Romania nu acopera aceste costuri. 
Nu se poate alege puntea sau numarul cabinei. Alocarea cabinelor este facuta exclusiv de catre compania de croaziera, insa pasagerilor li se garanteaza categoria minim rezervata. 
Bautura alcoolica cumparata la bordul vasului sau in timpul debarcarii in porturile vizitate va va fi livrata in cabina in ultima seara a croazierei.
In fiecare seara veti primi in cabina un program al zilei urmatoare unde gasiti toate informatiile cu privire la portul in care va ancora vasul, o harta, prognoza meteo, activitatile sportive, spectacolele si evenimentele care vor avea loc la bordul vasului pe parcursul intregii zile.
Pentru anumite facilitati din cabina se pot solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul imbarcarii solicitati receptiei sa va informeze cu exactitate asupra lor.
Preturile excursiilor organizate la bordul vasului se vor comunica cu aproximativ 60 de zile inainte de plecare. Agentia nu este responsabila pentru modificarea preturilor excursiilor optionale in cazul in care compania MSC decide modificarea lor.  De asemenea, aceste excursii se organizeaza cu ghizi vorbitori de limba engleza, in autocare colective, insotitorul roman neavand posibilitatea sa traduca la microfon.
Agentia  nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.


PROTOCOL DE SANATATE MSC: 
Chestionar pre-imbarcare: fiecare pasager dinrezervare va trebui sa completeze un chestionar obligatoriu cu privire la starea de sanatate, pe care il va primi odata cu tichetul de imbarcare, si pe care va trebui sa-l predea personalului, la check-in;
fiecare pasager trebuie sa incheie asigurarea storno cu extensie Covid. MSC Cruises pune la dispozitia pasagerilor polita de asigurare MSC Covid 19, contra cost (pretul difera, in functie de destinatie, aproximativ 25 de EURO/persoana);
pentru imbarcare, pasagerii trebuie sa prezinte unul din urmatoarele documente: adeverinta de vaccinare cu schema completa sau test PCR sau Antigen efectuat cu 48 de ore inaintea imbarcarii. 
Vaccinarea cu schema completa este recomandata, dar nu obligatorie. Pentru persoanele nevaccinate cu varsta de 5 ani si peste, este obligatorie prezentarea unui test negativ PCR sau ANTIGEN efectuat cu maxim 48 ore inaintea imbarcarii. Sunt considerate vaccinate cu schema completa persoanele care au: 2 doze de vaccin (sau doza unica J&J).  Trecerea prin boala nu tine locul vaccinarii sau al testarii.


GRUP MINIM: 
25 persoane. Supliment grup 20 24 de persoane: 90 euro/persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se anuleaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


CONDITII FINANCIARE: 
TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
60% din pretul pachetului turistic cu minim 90 zile inaintea plecarii; 
20%  din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii.
Data limita de inscriere: 15.06.2022. Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.


CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
10% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face din momentul inscrierii pana la 181 zile inaintea plecarii;
30% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 180 zile - 90 zile inaintea plecarii; 
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 89 zile 60 zile inaintea plecarii;
80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 40 zile inaintea plecarii; 
100 % din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 39 zile - 0 zile inaintea plecarii;


IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.
OBSERVATII: 
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
ACEST PROGRAM NU NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE DE CATRE CETATENII ROMANI; 
acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;
avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanatate, formalitati vamale); 
nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali; 
politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente; 
excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceata datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii;
acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;
in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.




Destinatie: Norway

Durata: 1 zi, fara cazare

CROAZIERA FIORDURILE NORVEGIENE - Exploreaza fiordurile, cea mai mare atractie turistica naturala a Norvegiei!


Itinerariu: Hamburg Kiel Copenhaga Hellesylt Geiranger    Alesund  Flaam Kiel Hamburg


Alege o croaziera de neuitat si exploreaza fascinantele fiorduri de-a lungul spectaculoaselor tarmuri norvegiene.
Admira peisaje inedite si descopera istoria si cultura incredibila a acestor locuri. O tara cum este Norvegia, nu are cum sa te lase indiferent. Vorbim de mii de km de coasta muntoasa, sute de fiorduri, canioane si cascade impresionante - toate acestea creeaza un tablou inegalabil ce asteapta sa fie admirat de vizitatorii din lumea intreaga.

Tarif al treilea adult in cabina: 1525 euro (la cerere)

Tarif copil 2-11.99 ani  in cabina cu 2 adulti: 1195 euro (la cerere)

SERVICII INCLUSE:
transport cu avionul Bucuresti Hamburg Bucuresti cu compania LUFTHANSA (schimbarea cursei in Frankfurt la dus si Munchen la retur);
7 nopti cazare pe vasul MSC EURIBIA in functie de tipul de cabina aleasa;
pensiune completa la bordul vasului: mic dejun, pranz, cina. Bauturi non alcoolice in timpul meselor principale: apa, ceai, limonada, suc, cafea (doar la bufet, la dozator);
activitati de recreere la bordul vasului: piscine, jacuzzi, terenuri de sport;
accesul la toate spectacolele de pe vas sustinute de echipa de actori prezenti la bordul vasului;
transferuri aeroport Hamburg, Hamburg port Kiel, port Kiel aeroport;
tur panoramic in Hamburg cu autocarul (3h);
insotitor roman de grup;
taxele portuare (pot suferi modificari);
taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari)


Nota: Taxele portuare si cele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, octombrie 2022. In situatia majorarii de catre compania aeriana sau compania de croaziera a acestor taxe pana la data emiterii documentelor de calatorie (7 - 14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.


NU SUNT INCLUSE:
asigurarea medicala de calatorie (optionala);
asigurarea storno cu extensie COVID (obligatorie), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie; 
taxa de servicii la bord in valoare de aproximativ 70 EURO/persoana (se achita pe vas);
alte mese decat cele mentionate in program si bauturile alcoolice si non alcoolice imbuteliate;
excursiile de pe parcursul itinerariului (pot fi efectuate sub forma de excursii optionale fiind organizate si incasate in numele companiei de croaziera, inscrierea se face din tara inainte de plecare). Lista excursiilor optionale se va comunica cu aproximativ 60 de zile inainte de plecare. 
intrarile la obiectivele turistice.


ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
26.08: Bucuresti 06:10 Frankfurt 07:15 durata zborului: 2h 05min
26.08: Frankfurt 09:15 Hamburg 10:30 durata zborului: 1h 15min


02.09: Hamburg 19:45 Munchen 21:00 durata zborului: 1h 15min
02.09: Munchen 21:50 Otopeni 00:50 (03.09) durata zborului: 2h 
DESCRIEREA VASULUI SI A CABINELOR:
MSC Euribia a fost denumita astfel dupa numele zeitei grecesti Eurybia, care controla in antichitate vanturile, vremea si constelatiile pentru a stapani marile. Viziunea celor care au proiectat si construit aceasta nava de croaziera a fost aceea de a face un vas unic, ce va domina marile prin implementarea tehnologiilor durabile, de ultima generatie, pentru a proteja si conserva pretiosul ecosistem marin. Vasul de croaziera este de asemenea, dotat cu cateva functii noi, cu totul inedite.
Nu doar puntile se pot lauda cu numeroase opere de arta originale, ci inclusiv coca vasului (corpul navei) este in sine o capodopera vizuala. La bordul vasului MSC Euribia, arta se intalneste cu inovatia, iar navigarea este dusa la rangul de arta.
Vasul are 18 punti, dintre care 11 sunt cu cabine si diverse spatii pentru activitati, avand o capacitate de 6.334 de pasageri. MSC EURIBIA face parte din categoria Meraviglia plus, iar vasele sora sunt MSC GRANDIOSA SI VIRTUOSA.


Cabinele interioare, in numar de 440 de cabine, se impart in doua categorii: Bella si Fantastica. Acest tip de cabina are un pat dublu convertibil in doua paturi twin, aer conditionat, baie cu dus, televizor, telefon, mini bar si seif. Dimensiunea cabinei: 14 mp.
Cabinele interioare IB Bella, sunt cabine garantate, iar localizarea lor pe vas va fi stabilita la momentul check in-ului.
Cabinele interioare deluxe IR1 sunt localizate pe puntile: 5,8,9,10.
Cabinele interioare deluxe IR2 sunt localizate pe puntile: 11,12,13,14.
Cabinele interioare studio IS sunt localizate pe puntile: 5,8,9,10,11,12,13,14.




Cabinele exterioare, in numar de 339 de cabine, se impart in doua categorii: Bella si Fantastica. 
Acest tip de cabina are un pat dublu convertibil in doua paturi twin, aer conditionat, baie cu dus, televizor, telefon, mini bar si seif. Dimensiunea cabinei: 14 17 mp.
Cabinele exterioare Bella, sunt cabine garantate, iar localizarea lor pe vas va fi stabilita la momentul check in-ului.
Cabinele exterioare Vista al Mar Deluxe OR1 sunt localizate pe puntea 5.
Cabinele exterioare Vista al Mar Junior OM2 sunt localizate pe puntea 8.
Cabinele exterioare Vista al Mar Premium OL2 sunt localizate pe puntile: 9,10,11.


Cabinele exterioare cu balcon, in numar de 204 de cabine, au un balcon ce se deschide spre mare unde va puteti servi micul dejun sau pur si simplu sa stati sa va bucurati de privelistile linistitoare. Acest tip de cabina are un pat dublu convertibil in doua paturi twin, aer conditionat, baie cu dus, televizor, telefon, mini bar si seif.  Dimensiunea cabinei: 13 18 mp. Dimensiunea balconului: 4 mp.
Cabinele cu balcon Bella, sunt cabine garantate, iar localizarea lor pe vas va fi stabilita la momentul check in-ului.
Cabinele deluxe cu balcon sunt localizate astfel: BR1 (puntile 8,9,10), BR2 (puntile 11,12), BR3 (puntile 13,14).
Cabinele cu balcon Aurea, sunt localizate pe puntile 11,12,13.


Nota: Suprafata cabinelor variaza in cadrul categoriei, incluzand atat cabine standard cat si cabine pentru persoane cu dizabilitati care au o suprafata mai mare.
INFORMATII DESPRE CROAZIERA: 
Itinerariul poate suferi modificari.  
La bordul vasului exista un centru medical pentru urgente, dar orice consultatie se face contra cost deoarece asigurarile emise in Romania nu acopera aceste costuri. 
Nu se poate alege puntea sau numarul cabinei. Alocarea cabinelor este facuta exclusiv de catre compania de croaziera, insa pasagerilor li se garanteaza categoria minim rezervata. 
Bautura alcoolica cumparata la bordul vasului sau in timpul debarcarii in porturile vizitate va va fi livrata in cabina in ultima seara a croazierei.
In fiecare seara veti primi in cabina un program al zilei urmatoare unde gasiti toate informatiile cu privire la portul in care va ancora vasul, o harta, prognoza meteo, activitatile sportive, spectacolele si evenimentele care vor avea loc la bordul vasului pe parcursul intregii zile.
Pentru anumite facilitati din cabina se pot solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul imbarcarii solicitati receptiei sa va informeze cu exactitate asupra lor.
Preturile excursiilor organizate la bordul vasului se vor comunica cu aproximativ 60 de zile inainte de plecare. Agentia nu este responsabila pentru modificarea preturilor excursiilor optionale in cazul in care compania MSC decide modificarea lor.  De asemenea, aceste excursii se organizeaza cu ghizi vorbitori de limba engleza, in autocare colective, insotitorul roman neavand posibilitatea sa traduca la microfon.
Agentia  nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.


PROTOCOL DE SANATATE MSC: 
Chestionar pre-imbarcare: fiecare pasager dinrezervare va trebui sa completeze un chestionar obligatoriu cu privire la starea de sanatate, pe care il va primi odata cu tichetul de imbarcare, si pe care va trebui sa-l predea personalului, la check-in;
fiecare pasager trebuie sa incheie asigurarea storno cu extensie Covid. MSC Cruises pune la dispozitia pasagerilor polita de asigurare MSC Covid 19, contra cost (pretul difera, in functie de destinatie, aproximativ 25 de EURO/persoana);
pentru imbarcare, pasagerii trebuie sa prezinte unul din urmatoarele documente: adeverinta de vaccinare cu schema completa sau test PCR sau Antigen efectuat cu 48 de ore inaintea imbarcarii. 
Vaccinarea cu schema completa este recomandata, dar nu obligatorie. Pentru persoanele nevaccinate cu varsta de 5 ani si peste, este obligatorie prezentarea unui test negativ PCR sau ANTIGEN efectuat cu maxim 48 ore inaintea imbarcarii. Sunt considerate vaccinate cu schema completa persoanele care au: 2 doze de vaccin (sau doza unica J&J).  Trecerea prin boala nu tine locul vaccinarii sau al testarii.


GRUP MINIM: 
25 persoane. Supliment grup 20 24 de persoane: 90 euro/persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se anuleaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


CONDITII FINANCIARE: 
TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
60% din pretul pachetului turistic cu minim 90 zile inaintea plecarii; 
20%  din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii.
Data limita de inscriere: 15.06.2022. Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.


CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
10% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face din momentul inscrierii pana la 181 zile inaintea plecarii;
30% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 180 zile - 90 zile inaintea plecarii; 
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 89 zile 60 zile inaintea plecarii;
80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 40 zile inaintea plecarii; 
100 % din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 39 zile - 0 zile inaintea plecarii;


IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.
OBSERVATII: 
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
ACEST PROGRAM NU NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE DE CATRE CETATENII ROMANI; 
acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;
avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanatate, formalitati vamale); 
nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali; 
politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente; 
excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceata datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii;
acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;
in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.




Itinerariu

Ziua 1

BUCURESTI HAMBURG KIEL (imbarcare pe vas)
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 03:30 dimineata pentru imbarcare pe cursa LUFTHANSA cu destinatia Hamburg. Decolare la ora 06:10 si sosire in Munchen la ora 07:15. Plecare din Munchen la ora locala 09:15. Sosire in Hamburg la ora locala 10:30.
Transfer in portul orasului Kiel pentru formalitatile de imbarcare pe vasul de croaziera MSC EURIBIA, care va pleca din port la ora 18:00. Cazare la bordul vasului in tipul de cabina ales in regim de pensiune completa.

Ziua 2

COPENHAGA (DANEMARCA)
Mic dejun. Vasul de croaziera va sosi in portul din Copenhaga la ora 07:00 dimineata si va stationa aici pana la ora 17:00. Astazi vom avea la dispozitie intreaga zi pentru a explora un oras plin de eleganta si naturalete. Copenhaga sau Paradisul Nordului, este unul dintre cele mai vechi si frumoase orase europene. Capitala Danemarcei este unul dintre cele mai curate orase ale lumii. Orasul abunda in cladiri cu o arhitecura uimitoare, restaurante cochete si numeroase atractii turistice, cu o istorie de invidiat. Copenhaga ofera vizitatorilor ocazia de a se plimba pe canalele sale, de a lua picnicul pe malul lacului sau de a explora centrul vechi al orasului. Desi este un oras dinamic, plin de viata, Copenhaga a reusit sa isi pastreze sarmul provincial si atmosfera specifica oraselor mici.

Ziua 3

PE MARE
Astazi ne vom petrece intreaga zi navigand pe mare, bucurandu-ne de facilitatile vasului de croaziera: piscine, jacuzzi, sala de fitness, terenuri de sport (tenis, baschet, volei, minigolf), sala de teatru (spectacole), centru spa (solar, saune, bai turcesti, camera de relaxare etc), cazinou, galerie de arta si altele. MSC Euribia ofera oaspetilor sai 5 piscine remarcabile si unice, inclusiv unul dintre cele mai mari si mai spectaculoase parcuri acvatice de pe mare. Piscinele sunt capabile sa gazduiasca peste 1.000 de oaspeti. Coral Reef Aquapark este unul dintre cele mai interesante parcuri acvatice de pe mare, cu o noua piscina Life, trei tobogane, un Pod Himalayan aventuros si o gama diversificata de activitati pentru toate varstele. Ne vom bucura de o zi de rasfat la bordul unui vas senzational.

Ziua 4

HELLESYLT/GEIRANGER (NORVEGIA)
Mic dejun. In jurul orei 08:00, vasul MSC EURIBIA va acosta in portul Hellesylt, o micuta localitate inclusa in patrimoniul UNESCO, poarta de intrare intr-unul din cele mai frumoase fiorduri din lume: Geiranger.
Lonely Planet a stabilit ca Geiranger este cea mai frumoasa destinatie din Scandinavia, in timp ce despre Hellesylt se spune ca are cele mai bune standarde de viata. Fiordul Geiranger este o regiune intens vizitata mai ales pentru peisajele de o frumusete aproape ireala, pentru zgomotul cascadelor ce creaza un fel de muzica a naturii si pentru multitudinea pasarilor care nu fac decat sa intregeasca acest peisaj unic. Acest fiord reprezinta visul oricarui turist care ajunge pe taramurile nordice, fiind considerat bijuteria fiordurilor norvegiene, cel mai frumos si mai spectaculos fiord norvegian, Geiranger a fost inclus in anul 2005 in Patrimoniul Mondial UNESCO. Geirangerfjord este localizat pe coasta norvegiana vestica, cea mai spectaculoasa regiune a Norvegiei. Are o lungime de 15 kilometri, fiind inconjurat de munti care, in cel mai inalt punct, ating 1700 m. Geirangerfjord este cunoscut pentru desfasurarea spectaculoasa, apele croindu-si de-a lungul timpului un drum intortocheat prin munte, sub forma literei \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'S\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'.

Ziua 5

ALESUND (NORVEGIA)
Mic dejun. Vasul de croaziera va sosi in portul din Alesund la ora 07:00 dimineata si va stationa aici pana la ora 17:00.
Alesund este bijuteria oraselor norvegiene, o asezare de basm situata intr-un cadru natural de o frumusete divina. Vom avea la dispozitie intreaga zi pentru a explora pe cont propriu stradutele colorate ale orasului declarat de catre revista The Times \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'cel mai frumos oras norvegian\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\' in anul 2009. Orasul este cunoscut in intreaga lume pentru arhitectura deosebita, iar cladirile istorice sunt mult mai spectaculoase privite indeaproape, cu numeroasele lor turnulete, clopotnite si ornamente. Multe dintre aceste cladiri gazduiesc cafenele, restaurante si galerii, oferind chiar si cazare pentru o experienta cu adevarat autentica. Orasul este o adevarata incantare vizuala si merita sa fie explorat de la un capat la altul, din centrul vechi cu ale sale case colorate si pana in pitorescul port pescaresc Brosundet. Orasul care astazi vibreaza de viata si energie, are in spate o poveste dramatica. Intr-o noapte de iarna, pe 23 ianuarie 1904, un incendiu devastator a cuprins strazile acestuia si mai putin de 16 ore, centrul vechi, care numara nu mai putin de 850 de cladiri, a ars complet iar 10.000 de oameni au ramas fara casa. Cu toate acestea, locuitorii nu s-au lasat invinsi de circumstantele nefericite si au lucrat cot la cot la ceea ce urma sa devina o capodopera arhitecturala. Iar in anul 1907, doi tineri arhitecti norvegieni, inspirati de tenditele vremii, au ridicat \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'din cenusa\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\' un splendid oras in stilul Art-Nouveau.

Ziua 6

FLAM (NORVEGIA)
In aceasta dimineata vasul de croaziera MSC EURIBIA va acosta in portul din Flam la ora 07:00 dimineata si va ramane aici pana la ora 17:00. Flam este un orasel situat in Aurland, Norvegia. Orasul a devenit punct de atractie turistica inca din secolul 19 si primeste astazi in jur de 450 de mii de turisti anual, datorita peisajelor pitoresti, fiordurilor sale spectaculoase si a reliefului deosebit. In Flam vom avea parte de peisaje unice, si vom putea vizita diverse atractii pe cont propriu, cum ar fi: biserica orasului (construita in 1670 de catre Magne Essen, din lemn), muzeul cailor ferate (ofera o perspectiva completa asupra unuia dintre cele mai abrupte sistem de cai ferate din Europa). Cele mai frumoase suveniruri pe care le vom putea aduce inapoi acasa din Flam sunt fotografiile facute peisajelor spectaculoase din aceasta zona.

Ziua 7

PE MARE
Mic dejun. Astazi ne vom petrece intreaga zi navigand pe mare, bucurandu-ne de facilitatile vasului de croaziera: piscine, jacuzzi, sala de fitness, terenuri de sport (tenis, baschet, volei, minigolf), sala de teatru (spectacole), centru spa (solar, saune, bai turcesti, camera de relaxare etc), cazinou, galerie de arta si altele. Vasul de croaziera ofera oaspetilor sai 5 piscine remarcabile si unice, inclusiv unul dintre cele mai mari si mai spectaculoase parcuri acvatice de pe mare.
MSC EURIBIA este cel mai nou vas din flota Msc. Vom avea astfel o zi intreaga la dispozitie pentru a ne relaxa.

Ziua 8

KIEL (GERMANIA)
Mic dejun. Sosire in portul din Kiel la ora 09:00 dimineata. Dupa formalitatile de debarcare de pe vas vom porni spre Hamburg. Aici vom face impreuna un tur panoramic de oras in capitala landului Hamburg, unul dintre cele mai frumoase orase din Germania. Vom putea admira principalele atractii ale orasului: Alster, lacul din inimia orasului, Jungfernstieg, cea mai cunoscuta zona de cumparaturi si promenada, centrul vechi si Catedrala. Dupa amiaza ne vom imbarca pe cursa LUFTHANSA cu destinatia Munchen. Plecare la ora locala 19:45 din Hamburg. Sosire in Munchen la ora locala 21:00 si decolare spre Bucuresti la ora 21:50. Aterizare la Bucuresti la ora locala 00:50 (noaptea de 2 spre 3 septembrie).

Ziua 1

BUCURESTI HAMBURG KIEL (imbarcare pe vas)
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 03:30 dimineata pentru imbarcare pe cursa LUFTHANSA cu destinatia Hamburg. Decolare la ora 06:10 si sosire in Munchen la ora 07:15. Plecare din Munchen la ora locala 09:15. Sosire in Hamburg la ora locala 10:30.
Transfer in portul orasului Kiel pentru formalitatile de imbarcare pe vasul de croaziera MSC EURIBIA, care va pleca din port la ora 18:00. Cazare la bordul vasului in tipul de cabina ales in regim de pensiune completa.

Ziua 2

COPENHAGA (DANEMARCA)
Mic dejun. Vasul de croaziera va sosi in portul din Copenhaga la ora 07:00 dimineata si va stationa aici pana la ora 17:00. Astazi vom avea la dispozitie intreaga zi pentru a explora un oras plin de eleganta si naturalete. Copenhaga sau Paradisul Nordului, este unul dintre cele mai vechi si frumoase orase europene. Capitala Danemarcei este unul dintre cele mai curate orase ale lumii. Orasul abunda in cladiri cu o arhitecura uimitoare, restaurante cochete si numeroase atractii turistice, cu o istorie de invidiat. Copenhaga ofera vizitatorilor ocazia de a se plimba pe canalele sale, de a lua picnicul pe malul lacului sau de a explora centrul vechi al orasului. Desi este un oras dinamic, plin de viata, Copenhaga a reusit sa isi pastreze sarmul provincial si atmosfera specifica oraselor mici.

Ziua 3

PE MARE
Astazi ne vom petrece intreaga zi navigand pe mare, bucurandu-ne de facilitatile vasului de croaziera: piscine, jacuzzi, sala de fitness, terenuri de sport (tenis, baschet, volei, minigolf), sala de teatru (spectacole), centru spa (solar, saune, bai turcesti, camera de relaxare etc), cazinou, galerie de arta si altele. MSC Euribia ofera oaspetilor sai 5 piscine remarcabile si unice, inclusiv unul dintre cele mai mari si mai spectaculoase parcuri acvatice de pe mare. Piscinele sunt capabile sa gazduiasca peste 1.000 de oaspeti. Coral Reef Aquapark este unul dintre cele mai interesante parcuri acvatice de pe mare, cu o noua piscina Life, trei tobogane, un Pod Himalayan aventuros si o gama diversificata de activitati pentru toate varstele. Ne vom bucura de o zi de rasfat la bordul unui vas senzational.

Ziua 4

HELLESYLT/GEIRANGER (NORVEGIA)
Mic dejun. In jurul orei 08:00, vasul MSC EURIBIA va acosta in portul Hellesylt, o micuta localitate inclusa in patrimoniul UNESCO, poarta de intrare intr-unul din cele mai frumoase fiorduri din lume: Geiranger.
Lonely Planet a stabilit ca Geiranger este cea mai frumoasa destinatie din Scandinavia, in timp ce despre Hellesylt se spune ca are cele mai bune standarde de viata. Fiordul Geiranger este o regiune intens vizitata mai ales pentru peisajele de o frumusete aproape ireala, pentru zgomotul cascadelor ce creaza un fel de muzica a naturii si pentru multitudinea pasarilor care nu fac decat sa intregeasca acest peisaj unic. Acest fiord reprezinta visul oricarui turist care ajunge pe taramurile nordice, fiind considerat bijuteria fiordurilor norvegiene, cel mai frumos si mai spectaculos fiord norvegian, Geiranger a fost inclus in anul 2005 in Patrimoniul Mondial UNESCO. Geirangerfjord este localizat pe coasta norvegiana vestica, cea mai spectaculoasa regiune a Norvegiei. Are o lungime de 15 kilometri, fiind inconjurat de munti care, in cel mai inalt punct, ating 1700 m. Geirangerfjord este cunoscut pentru desfasurarea spectaculoasa, apele croindu-si de-a lungul timpului un drum intortocheat prin munte, sub forma literei \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'S\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'.

Ziua 5

ALESUND (NORVEGIA)
Mic dejun. Vasul de croaziera va sosi in portul din Alesund la ora 07:00 dimineata si va stationa aici pana la ora 17:00.
Alesund este bijuteria oraselor norvegiene, o asezare de basm situata intr-un cadru natural de o frumusete divina. Vom avea la dispozitie intreaga zi pentru a explora pe cont propriu stradutele colorate ale orasului declarat de catre revista The Times \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'cel mai frumos oras norvegian\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\' in anul 2009. Orasul este cunoscut in intreaga lume pentru arhitectura deosebita, iar cladirile istorice sunt mult mai spectaculoase privite indeaproape, cu numeroasele lor turnulete, clopotnite si ornamente. Multe dintre aceste cladiri gazduiesc cafenele, restaurante si galerii, oferind chiar si cazare pentru o experienta cu adevarat autentica. Orasul este o adevarata incantare vizuala si merita sa fie explorat de la un capat la altul, din centrul vechi cu ale sale case colorate si pana in pitorescul port pescaresc Brosundet. Orasul care astazi vibreaza de viata si energie, are in spate o poveste dramatica. Intr-o noapte de iarna, pe 23 ianuarie 1904, un incendiu devastator a cuprins strazile acestuia si mai putin de 16 ore, centrul vechi, care numara nu mai putin de 850 de cladiri, a ars complet iar 10.000 de oameni au ramas fara casa. Cu toate acestea, locuitorii nu s-au lasat invinsi de circumstantele nefericite si au lucrat cot la cot la ceea ce urma sa devina o capodopera arhitecturala. Iar in anul 1907, doi tineri arhitecti norvegieni, inspirati de tenditele vremii, au ridicat \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'din cenusa\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\' un splendid oras in stilul Art-Nouveau.

Ziua 6

FLAM (NORVEGIA)
In aceasta dimineata vasul de croaziera MSC EURIBIA va acosta in portul din Flam la ora 07:00 dimineata si va ramane aici pana la ora 17:00. Flam este un orasel situat in Aurland, Norvegia. Orasul a devenit punct de atractie turistica inca din secolul 19 si primeste astazi in jur de 450 de mii de turisti anual, datorita peisajelor pitoresti, fiordurilor sale spectaculoase si a reliefului deosebit. In Flam vom avea parte de peisaje unice, si vom putea vizita diverse atractii pe cont propriu, cum ar fi: biserica orasului (construita in 1670 de catre Magne Essen, din lemn), muzeul cailor ferate (ofera o perspectiva completa asupra unuia dintre cele mai abrupte sistem de cai ferate din Europa). Cele mai frumoase suveniruri pe care le vom putea aduce inapoi acasa din Flam sunt fotografiile facute peisajelor spectaculoase din aceasta zona.

Ziua 7

PE MARE
Mic dejun. Astazi ne vom petrece intreaga zi navigand pe mare, bucurandu-ne de facilitatile vasului de croaziera: piscine, jacuzzi, sala de fitness, terenuri de sport (tenis, baschet, volei, minigolf), sala de teatru (spectacole), centru spa (solar, saune, bai turcesti, camera de relaxare etc), cazinou, galerie de arta si altele. Vasul de croaziera ofera oaspetilor sai 5 piscine remarcabile si unice, inclusiv unul dintre cele mai mari si mai spectaculoase parcuri acvatice de pe mare.
MSC EURIBIA este cel mai nou vas din flota Msc. Vom avea astfel o zi intreaga la dispozitie pentru a ne relaxa.

Ziua 8

KIEL (GERMANIA)
Mic dejun. Sosire in portul din Kiel la ora 09:00 dimineata. Dupa formalitatile de debarcare de pe vas vom porni spre Hamburg. Aici vom face impreuna un tur panoramic de oras in capitala landului Hamburg, unul dintre cele mai frumoase orase din Germania. Vom putea admira principalele atractii ale orasului: Alster, lacul din inimia orasului, Jungfernstieg, cea mai cunoscuta zona de cumparaturi si promenada, centrul vechi si Catedrala. Dupa amiaza ne vom imbarca pe cursa LUFTHANSA cu destinatia Munchen. Plecare la ora locala 19:45 din Hamburg. Sosire in Munchen la ora locala 21:00 si decolare spre Bucuresti la ora 21:50. Aterizare la Bucuresti la ora locala 00:50 (noaptea de 2 spre 3 septembrie).