Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Bulgaria

De la AIR TOUR TRAVEL puteți cumpăra trei tipuri de servicii turistice pentru DESTINATIA BULGARIA:1) cazare și masă în orice stațiune bulgărească;2) cazare, masă și transport autocar  BULGARIA în stațiunile din graficul ofertei complete transport;3) tra...

Citeste mai mult

Bulgaria


Bulgaria este una dintre cele mai apreciate destinatii pentru vacantele de vara si de iarna mai ales datorita ofertelor pentru sejur all inclusive de pe litoral ce au un excelent raport calitate – pret, precum si partiilor de schi. Statiunile preferate de pe litoralul Bulgariei sunt de cele mai multe ori Nessebar, Sunny Beach, Nisipurile de Aur si Albena. Cele doua din urma sunt si cele mai populare destatii datorita apropierii lor de Romania. Pentru 2023 recomandarea noastra este sa profitati de ofertele ofertele pentru toate gusturile, agentia de turism AIR TOUR TRAVEL punand la dispozitia clientilor charter autocar pe traseu Deva - Alba Iulia - Sebeş - Sibiu - Vâlcea - Piteşti - Bucuresti - Ruse- Balchik- Albena- Nisipurile de aur - Constantin si Elena - Varna - Byala - Obzor- Sveti Vlas - Elenite - Sunny Beach- Nessebar si retur.

Bulgaria  ofera turistilor sai posibilitati variate de petrecere a sejurului. Este o tara cunoscuta pentru ospitalitate, pentru peisajele natural minunate, pentru o istorie bogata si o cultura unica. Este in mod sigur o experienta interesanta sa alegi un sejur in Bulgaria mai ales pentru iubitorii litoralului insorit, cu nisip fin si de calitate, dar si pentru cei pasionati de traditii, cultura si istorie. Aflata la intersectia drumurilor europene cu cele din orient, a avut un trecut care se ilustreaza si in prezent in infatisarea acestei tari. Fiind o punte intre Europa si Asia, Bulgaria armonizeaza intr-un mod placut influentele orientale cu cele occidentale, situandu-se chiar la granita dintre aceste doua lumi fermecatoare, puternice, dar diferite prin conceptie, cultura, spiritualitate, traditii si obiceiuri. Bulgaria este marturia imbinarii acestor doua sfere culturale, a aculturatiei care a avut loc aici. Chiar daca in proportie de 84% populatia bulgara este de religie ortodoxa, simbolul islamului – Moscheea – este foarte des intalnita.

Bulgaria este  o regiune importanta a Europei tocmai pentru ca se poate mandri cu un fond turistic bogat atat din punct de vedere natural, cat si din punct de vedere antropic. De la litoralul Marii Negre la impunatoarele piscuri Balcanice, de la Dunare la campiile inverzite, de la satele pescaresti la vestigiile romane, Bulgaria are cu ce incanta chiar si pe cei mai pretentiosi in materie de obiective turistice.

Va recomandam un sejur in Bulgaria in 2023, pentru ca veti gasi aici o adevarata oaza de liniste, dar si posibilitatea de a practica un numar mare de activitati precum sporturile nautice, ciclismul pe aleile amenajate pe o distanta de pana la 37.000 de km ce strabat parcuri nationale cu privelisti minunate si rezervatii nationale rare, pana la simpla dar frumoasa vizitare a moscheelor, a satelor rustice, a bisericilor pictate sau participarea la diferitele activitati culturale si folclorice specific Bulgariei.

Bine de stiut!

Localizare: Tara este situata in Europa de Sud-Est. Bulgaria se invecineaza cu Grecia, Turcia si Romania.

Coordonatele naturale principale pot fi considerate Marea Neagra, Dunarea si lantul Balcanic.

Suprafata Bulgariei este de pana la 110.910 km.

Programeaza o vacanta in Bulgaria in 2023!

Bulgaria  are o clima temperat continental asemanatoarea cu cea a Romaniei. Iernile sunt aici reci, iar verile calduroase si uscate. Acest lucru este propice pentru desfasurarea mai multor tipuri de turism, cum ar fi cel montan, cel estival, cat si cel cultural.

Climatul tarii este cel ce face posibila desfasurarea activitatii turistice pe tot parcursul anului, fara a exista impedimente majore din cauza vremii.

Cu toate acestea, se observa totusi o diferentiere climatica intre nordul cu temperaturi ceva mai scazute si cu precipitatii mai bogate si sudul mai calduros si mai secetos, date de prezenta barierei orografice a Balcanilor.

Asadar, Bulgaria reprezinta o regiune diversificata din punct de vedere geografic lucru care ofera multiple posibilitati pentru practicarea turismului, mai ales pe timpul verii. Dupa cum probabil stiti, cea mai mare dezvoltare din ultima perioada a avut-o turismul litoral. Din ce in ce mai mult personae, mai ales din Europa de Est, aleg un sejur in Bulgaria, de cele mai multe ori in statiuni all inclusive. O componenta importanta a fost si investiatia straina majora in tarmul bulgaresc al Marii Negre ce a facilitate dezvoltarea si crearea a peste 20 de statiuni dintre care unele deja infiintate, fiind doar modernizate ulterior, altele fiind construite de la zero si dezvoltate: Rousalka, Kavarna, Balcik, Albena, Nisipurile de Aur, Riviera, Sunny Days, Sf. Constantin si Elena, Varna, Kamchia, Obzoi, Elenite, Sunny Beach, Nessebar, Ravda, Pomorie, Sozopol, Dunes, Primorsko, Kiten, Izarevo, Antopol, Sinemoretz. Statiunile Burgas si Varna au de asemenea si statut de oras, aici fiind foarte dezvoltata functia de transport (port, aeroport). Insa potentialul turistic nu se limiteaza doar la acest tip, practicabil cu precadere in sezonul estival.

Va propunem!

In ciuda faptului ca din ce in ce mai multe persoane opteaza pentru un sejur in Bulgaria all inclusive, practicarea turismului in Bulgaria nu se poate rezuma doar la litoral si sejur. In Bulgaria s-a dezvoltat treptat de-a lungul anilor si turismul cultural, de sanatate, turismul rural, agroturismul, ecoturismul sau turismul stiintific. Toate acestea reprezinta cateva dintre variantele atractive pentru care ai putea opta in 2023 pentru un sejur in Bulgaria. Te poti alatura deci celor ce viziteaza si iubesc aceasta tara. Mai mult decat atat, in Bulgaria poti admirea imensele culturi de trandafiri ce reprezinta de altfel un simbol national pentru Bulgaria.

Farmecul bucatariei bulgaresti!

Mai mult decat atat, daca optezi in 2023 pentru un sejur in Bulgaria, cu siguranta si bucataria bulgareasca reprezinta un motiv in plus sa devii turistul acestei tari. In cea mai mare parte, mancarea traditionala din Bulgaria reprezinta o mostenire lasara de traci si pastrata cu sfintenie pana in zilele noastre. Este recunoscuta in bucataria traditionala din Bulgaria ciorba de burta, mai ales pentru iaurtul preparat dupa o reteta veche de peste 400 de ani, pentru sua de castraveti cu iaurt si, mai ales, pentru preparate specific precum salata shopska sau branza feta pastrata in saramarua – o mancare specifica Bulgariei, unica in lume.

Alimentaţia bulgara este la fel de pestrita ca si locuitorii acestei tari. Se amesteca in ea temperamentul, energia si zilele insorite ale anului. Printre principalele preparate se numara branza sarata , lactatele si cimbrul. Nu este de mirare ca este denumita cea mai sanatoasa bucatarie europeana. Ar fi un pacat sa nu degustati specialitatile lor.

Branza balcanica (telemea)

Asa cum presupuneti, bucataria bulgara foloseste o sumedenie de legume proaspete si mirodenii. Poate cs multi dintre dumneavoastra va amintiti ca salata de cruditati „cu telemea“, atat de indragita si de consumata in Romania, este de fapt „o inventie“ a bulgarilor. In afara de rosii, ardei si telemea, in aceasta se adauga de asemenea, castravete si ceapa taiata marunt. Inainte de a fi servita se potriveste cu otet, ulei si sare. Telemeaua, acest giuvaier sarat, vestit printre branzeturi, se foloseste in primul rand la prepararea produselor din aluat dospit si la umplutura strudelului de foietaj „banici“

Supele…numai reci?

In special in lunile de vara, veti aprecia avantajul supelor bulgaresti reci, refrisante şi foarte gustoase. Cea mai cunoscută  ,„tarator“, se prepara din iaurt alb, castravete ras, alune şi marar. Urmatoarele locuri sunt ocupate de supele reci de ţucheti şi de varza. Dintre supele calde AIR TOUR TARVEL va recomanda sa incercati ciorba de burtă (dršťkovka) cu ardei iute. Daca vi se pare oarecum fara gust, nu va plangeti bucatarului. In Bulgaria fiecare isi condimenteza supa direct in farfurie, dupa propriul gust.

Čubrica (amestec de mirodenii bulgar, pe baza de cimbru)

Oare cine nu cunoaste aceast legendar amestec de mirodenii adaugat in preparatele bulgaresti din carne? Printre cele mai indragite figureaza kebabul (kebabceta) si chiftelele (kjuftety), precum si „musaka“, respectiv cartofi frantuzesti in stil bulgar, cu carne tocata si verdeata. Mancarurile sunt oarecum mai iuti, comparativ cu ceea ce suntem obisnuiti in regiunile noastre.

Garnituri

Cea mai frecventa ganitura prezenta in farfurii, este cartoful gatit in sute de feluri. In afara de acesta, mai intalniti ardei copti recunoscuti in intreaga lume.

Deserturile

Printre deserturile bulgaresti indragite, figureaza fructele coapte (merele, prunele, zmeura si murele) sau capsunile cu zahar. La finalul meselor  puteti servi cascaval care pate fi din lapte de oaie, de vaca sau amestec. Se serveste mai ales cu vin. Veti indragi cu siguranta placintele si gogosile bulgaresti cu umplutura sarata sau dulce.

Painea alba

Aproape la orice, in Bulgaria se consuma paine alba. La resturante o gasiti automat pe masa, chiar dacă nu o cereti. Nu este insa o problema daca cereti paine integrala sau neagra.

Sejururi individuale