Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Informari Air Tour Travel

Informații privind restricțiile legate de coronavirus în Uniunea Europeana și unde se poate călători 21.07.2020

Comisia Europeană a lansat Re-open EU. Este vorba despre un site interactiv care oferă informații actualizate despre restricțiile de călătorie în țările din Uniunea Europeană. Informațiile sunt actualizate frecvent și sunt disponibile în 24 de limbi.

”Uniunea Europeană și toate statele membre planifică o redeschidere în siguranță a Europei. În timp ce protejarea sănătății publice rămâne prioritatea noastră, dorim ca toată lumea să se bucure de vacanța lor, să se reîntâlnească cu familia și prietenii și să poată călători în orice scop. Acest instrument interactiv vă oferă informațiile de care aveți nevoie pentru a vă planifica cu încredere călătoriile și vacanțele europene”, anunță  Re-open EU.

SPANIA - INFORMARE 17.07.2020

Va informam asupra faptului ca Guvernul Spaniol solicita completarea formularului de mai jos, cu cel putin 48 de ore inainte de inceperea calatoriei.

Pe aeroport turistii sunt scanati termic, NU se efectueaza teste pe aeroport!

Pentru Spania, in acest moment, cetatenii romani nu au nevoie de testare.

Turistii care calatoresc in Spania trebuie sa descarce si sa completeze  
SPAIN HEALTH TRAVEL APP  pe link-ul: www.spth.gob.es

La finalizarea completarii formularului turistii vor primi pe e-mail o confirmare cu un cod de calatorie pe baza caruia vor ajunge in pasul final pentru generarea codului QR.

Codul QR este necesar pentru controlul vamal, pe aeroport la sosirea in Spania. Acest cod poate fi printat sau prezentat de pe telefon.

Este recomandata completarea formularului online cu cateva zile inainte de plecare, dar nu mai putin de 48 de ore inainte de plecare.

REPUBLICA CEHA - Începând din 15 iunie 2020, pe baza evaluării situației epidemiologice, cetațenii cu rezidentă în România pot intra în Republica Cehă fără a fi necesară efectuarea unui test și fără necesitatea de a demonstra scopul călătoriei.  Începând din aceeasi dată cetățenii români care se întorc din Republica Cehă nu vor mai intra în carantină sau izolare la domiciliu.

 https://www.mvcr.cz/mvcren/article/coronavirus-information-of-moi.aspx

UNGARIA - Luați în considerare Ungaria, țară apropiată României, care în continuare oferă o gamă largă de activități, ospitalitate exemplară și servicii de înaltă calitate. Redeschiderea industriei turistice maghiare s-a efectuat cu succes, încă din luna Mai, dat fiind numărul redus de cazuri de infecție din țară. Hotelierii, restaurantele, terasele, obiectivele turistice funcționează deja la randament de 100% și așteaptă cu nerăbdare "invazia" de turiști.

Informari AIR TOUR TRAVEL Coronavirus 19.03.2020 

Intreaga echipa Air Tour Travel depune eforturi pentru a limita neplacerile create de aceasta situatie.

Stimati turisti, va transmitem, mai jos, comunicatul oficial al Autoritatii Natioanle pentru Protectia Cosnumatorului privind relationarea turistilor cu agentiile de turism, in contextul pandemiei Covid-19 precum si recomandarilor facute de aceasta institutie.

Informare ANPC   https://anpc.ro/articol/1431/comunicat-de-pres--1-1-1-1-1-1-1-1-1

Informare IATA  Stimati turisti, regasiti la acest link lista actualizata cu toate restrictiile de calatorie existente pentru fiecare tara: https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm   

Alerte calatorie: http://www.mae.ro/travel-alerts 

Informare AIR TOUR TRAVEL

Procedura de lucru si masuri care se aplica incepand cu  19.03.2020

In aceasta perioada in care se impun restrictii de calatorie, in care apar modificari de la o zi la alta, iar companiile aeriene isi suspenda temporar activitatea, intr-un efort comun de stopare a raspandirii noului coronavirus SARS-COV2, prioritatea noastra este de a asigura asistenta turistilor care sunt deja in diferite destinatii si se confrunta cu dificultati sau care au plecari in perioada imediat urmatoare si sunt afectati de aceste masuri.

In acest context, solicitarile dumneavoastra vor fi preluate in perioada urmatoare, dupa gestionarea plecarilor imediate.

In acest sens, cu referire la toate pachetele/rezervarile pentru anul 2020, indiferent de data plecarii, dorim sa reiteram faptul ca serviciile turistice rezervate au fost preplatite partial sau integral furnizorilor, in functie de data plecarii, aceasta fiind o practica internationala.

Va asiguram ca depunem eforturi pentru a negocia cu furnizorii o varianta cat mai convenabila, insa este necesar sa actionam cu calm pentru ca deciziile luate sa aiba fundament legal. Se va tine cont de fiecare solicitare din partea Dumneavoastra in functie de momentul solicitarii, de situatia existenta la destinatie si in functie de perioada anului in care urmeaza a se derula vacanta Dumneavoastra.

Am actionat si vom actiona astfel:

a)            Rezervarile cu plecare in luna martie: au fost fie realizate, fie reprogramate pentru date ulterioare de calatorie, in functie de situatia existenta in fiecare tara de destinatie, tinandu-se cont de aceasta situatie la tara de destinatie in momentul depunerii solicitarilor de catre client.

b)            Rezervarile cu plecare in luna aprilie sunt in stadiul de negociere cu fiecare companie aeriana, partener sau furnizor de servicii turistice, in vederea anularii sau reprogramarii pentru o data ulterioara. Vom gestiona fiecare caz in parte, in functie de restrictiile de calatorie impuse de fiecare tara tranzitata sau de destinatie, precum si de conditiile de penalizare/anulare impuse de compania aeriana sau de furnizorul de servicii turistice la momentul inregistrarii solicitarii din partea clientului. Va rugam sa asteptati informarea noastra pentru fiecare caz in parte, pana la momentul finalizarii negocierilor cu furnizorii.

c)             Rezervarile pentru luna mai,  urmeaza in functie de de imprejurari, sa va informam asupra starii acestora.

d)            Rezervarile pentru plecarile incepand cu 01.06.2020 va recomandam evitarea cererilor de anulare, fiind supuse penalizarilor conform conditiilor contractuale.

Rambursari:

Pentru toate rezervarile pe care am reusit sa le anulam sau sa le reprogramam: fiecare situatie in parte va fi clarificata direct clientului, existand si posibilitatea ca sumele aferente sa fie reportate in contul unor rezervari ulterioare ce pot fi efectuate in perioada urmatoare.

Pentru toate rezervarile la care turistii doresc sa renunte din propria initiativa, este important sa va informati inainte de a lua o decizie, sa va consultati cu noi. Vom continua sa monitorizam actualizarile rezervarilor  la masurile de control Coronavirus si sa luam decizii impreuna in cunostința de cauza, la recomandarile guvernului, al autoritatilor de sanatate publica, al profesionistilor din domeniul sanatatii atat de pe teritoriul Romaniei, cat si de pe teritoriul tarii de destinatie.

Speram ca masurile efectuate de majoritatea statelor lumii sa aiba efectul de limitare a raspandirii noului coronavirus si sa revenim la o viata normala.

Multumim pentru intelegere!

AIR TOUR TRAVEL SIBIU