Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta Maldive 2021

Vacanta Maldive 2021

Oriunde vă veți caza în Maldive, există un aer de romantism de la care nu vă puteți sustrage. Iubirea este în aer, oriunde te-ai afla....

Citeste mai mult

Vacanta Maldive 2021


Maldive este o formațiune de insule din Oceanul Indian care se întinde pe întregul ecuator. Țara este formată din 1192 de insule care se întind pe o lungime de 871 de kilometri. În timp ce țara se întinde pe o suprafață de aproximativ 90.000 de kilometri pătrați, doar 298 de kilometri pătrați din aceasta sunt uscat. Insulele sunt grupate într-un lanț dublu de 26 de atoli. Geografia unică a țării fascinează vizitatorul. Recife care oferă benzi de culoare, mici insule asemănătoare unor bijuterii, mărginite de albul nisip moale, înconjurat de cele mai limpezi ape puțin adânci completează farmecul zonei. Doar 200 de insule sunt locuite, iar câteva selectate pe fiecare dintre atoli sunt stațiuni, iar unele dintre insule sunt utilizate pentru industrie și agricultură.

Frumusețea Maldivelor nu este doar deasupra apei. Maldivele găzduiesc aproximativ cinci la sută din recifele planetei, existând  o explozie de corali moi și duri care le formează. Recifurile găzduiesc o mie de specii de pești. Ademeniți de substanțele nutritive bogate care curg în curenți, peștii completează spectacolul naturii.

Maldivele oferă o serie de facilități și oportunități pentru a vă alimenta sentimentul de emoție. Fie că sunteți cazați într-o stațiune mirifică, un hotel din Malé sau într-o pensiune simplă de pe o insulă dintr-un atol îndepărtat, există multe lucruri pe care le puteți alege pentru dvs. sau pentru familia dumneavoastră. Divertismentul și excursiile zilnice sunt în meniu oriunde te-ai afla. Excursiile oferă o experiență unică pentru tine sau familia ta. Băncile de nisip care orbesc sub soarele de la amiază, snorkelingul peste recife curate și experiența orașelor insulare locale face parte din experiențe unice aducătoare de bucurie.  Ce zici de pescuitul de noapte sau de observarea delfinilor, de înotul cu rechini sau cu balene? Pe uscat există volei pe plajă, tenis, volei și badminton. Pentru copii există zone de joacă și activități distractive în multe dintre stațiuni. Dacă stați într-o casă de oaspeți de pe o insulă locuită, veți avea șansa să întâlniți maldivieni, să experimentați cultura și bucătăria locală și să vă alăturați relaxării, jucând fotbal după-amiaza târziu, relaxându-vă pe unul dintre joalis lângă plajă sau relaxându-vă la un ceai negru fierbinte.

Maldivele sunt 99% apă și doar 1% teren. Și, așa cum ne-am putea aștepta, fiorii Maldivelor se află pe sub sau peste suprafața apei. Oriunde alegeți să vă petreceți vacanța în Maldive, există sporturi nautice oferite. Rețineți însă că unele stațiuni preferă să le ofere oaspeților o liniște deplină fără sunetul motoarelor motorizate care propulsează o plimbare pe apă. Dar chiar și aceste stațiuni ar oferi plimbări relaxante cu canoe, windsurfing, snorkeling și scufundări.  Plimbări cu banane gonflabile cu prietenii și familia, o plimbare solo tăind valurile pe un jet ski sau skimming laguna la viteză mare pe un wakeboard, toate acestea ar oferi acea goană de adrenalină pe care căutați să o simțiți întinerită. Pentru pasionații serioși de sporturi nautice există kite surfing, parasailing sau doar navigarea solo în jurul recifelor pe un catamaran. Există mai multe, desigur. Dedicați-vă vacanța pentru a testa pauzele de surf. Sau, dacă luați în serios scufundările, vă puteți planifica vacanța de scufundare cu o gamă largă de scufundări  nocturne care vă vor potoli setea de sub apă.

Maldive are unul dintre cele mai delicate medii de oriunde de pe planetă. Recifele de corali sunt fundamentul insulelor. Ele oferă protecție insulelor mici ca sistem natural de apărare, iar economia țării depinde în mare măsură de sănătatea recifelor și ecosistemelor sale.

Sunt în desfășurare mai multe eforturi de conservare pentru a proteja mediul valoros marin al Maldivelor. În timp ce mai multe specii marine și păsări sunt protejate prin lege, ariile protejate au fost desemnate pentru a asigura conservarea ecosistemelor specifice și biodiversitatea bogată a țării. Aceasta include rezervații naturale desemnate în insule de atoli diferiți pentru a proteja zonele umede și mangrove.

Și mai multe stațiuni își desfășoară propriile programe. În timp ce unele programe desfășurate de stațiuni se concentrează pe protecția și reabilitarea broaștelor țestoase marine, altele sunt implicate în cercetări de ultimă generație privind regenerarea recifelor de corali. Mai multe programe de educație comunitară sunt, de asemenea, derulate de stațiuni pentru copiii școlari și comunitatea în general. Organizațiile neguvernamentale joacă, de asemenea, un rol important prin programele lor voluntare și desfășoară programe regulate de curățare a plajelor și recifelor.

Vizitatorii Maldivelor sunt sfătuiți să-și ducă înapoi propriile deșeuri biodegradabile și să aibă grijă să nu stea, să atingă sau să îndepărteze structurile de corali în timpul snorkelingului sau scufundărilor.

 

 

Secrete gastronomice din Maldive

Esența bucătăriei din Maldive rezidă în frumusețea culturii și savoarea gastronomiei, în Maldive nu veți rămâne niciodată fără opțiuni gastronomice completate de ospitalitatea caldă a gazdelor.

Acestea fiind spuse, este important să rețineți că există o multitudine de specialități și variații de la insulă la insulă. În esență, ingredientele cheie și gustul rămân aceleași.

Addu Bon’di este fabricat din nucă de cocos îndulcită, iasomie / apă de trandafiri și zahăr (uneori se folosește și dhiyaa hakuru, zahăr lichid toddy). Este o delicatesă foarte populară, care are un parfum distinctiv și este de obicei consumată ca gustare; poate fi luat și ca desert.

Naroh Falidha este un desert făcut cu fructe și aromat cu apă de iasomie și dhiyaa hakuru. Nu este cunoscut în mod obișnuit printre majoritatea maldivienilor, dar pentru cei care sunt conștienți de acest desert unic, acesta poate fi denumit „gogoasa Maldiviană”, datorită asemănării sale cu gogoșile.

Golha (gulha) Riha, curry cu bile de pește, este un fel de mâncare specific atolului Laamu. Se face prin rostogolirea cărnii peștelui de recif în bile mici. Dhivehi Havaadhu (pastă de curry maldiviană) este de obicei folosit pentru aromatizarea acestui fel de mâncare împreună cu ierburi aromate și bonete scotch picante. Se servește de obicei alături de orez sau roshi (chapati).

Muran’ga Baiy sau Moringa Rice este unul dintre cele mai alese feluri de mâncare disponibile în atolul Laamu. Această mâncare de orez este servită în mod obișnuit cu Rihaakuru (pastă de pește), ceapă, chili și lămâie, în timp ce unii preferă să o aibă cu Garudhiya (bulion de pește), Fihunu Mas (pește la grătar) și orez. Este pentru experimentarea dorinței inimii voastre.

Kulhudhuffushi din atolul Haa Dhaalu are o tradiție de lungă durată; vizitatorii primesc un fel unic de cadou comestibil pe care să-l ducă acasă. Haalu Folhi este o delicatesă locală subțire, aproape transparentă, asemănătoare crepei, făcută cu câteva ingrediente simple; apă, orez, ou și zahăr. Are o durată lungă de valabilitate și poate fi savurat cu lapte sau singur. Localnicii și turiștii doresc, deopotrivă, să probeze acest tratament Maldivian cel puțin o dată în timpul vizitei lor.

Nu doar Haalu Folhi, Kulhudhuffushi este cunoscut și pentru Masbon’di, un fel de mâncare specializat din orez măcinat, pește și condimente parfumate, care sunt rulate în bile, înfășurate în frunze și apoi coapte la perfecțiune. Acesta este un fel de mâncare popular în timpul sărbătorilor Eid.

Cea mai utilizată parte a plantei Kashikeyo (șurub) este fructul său. Are un gust aromat și poate fi folosit pentru a face diferite deserturi, inclusiv tortul din ce în ce mai popular. În Baa Eydhafushi, Kashekiyo Foah se face prin felierea și coacerea fructelor în pulpă. După adăugarea de zahăr, apă de iasomie și cocos tânăr răzuit, se gătește în continuare. Un pic de făină de porumb este apoi adăugată la amestec și încălzită până când formează un aluat. Când se răcește, este modelat în bile mici de mărimea foah (nuci de areca), de unde și numele.

Ruku Raa (toddy) este produs și colectat de la Raa Ban’dhi (vase de colectare) lăsate peste noapte pentru a se umple după ce Raaveriyya (toddy tapper) taie cu atenție o floare din palmierul de cocos și o înfășoară cu frunze de șurub. Ruku Raa este o băutură dulce nealcoolică care este utilizată în diferite forme. Încălzind-o, se face Dhiyaa Hakuru (zahăr lichid toddy) și prin gătit în continuare, se produce o pastă cremoasă cunoscută sub numele de Karu Hakuru. Acestea pot fi consumate cu orez sau chiar cu chapati.

Orice turist care se cazează pe o insulă locuită ar trebui să profite, cu siguranță, de ocazie pentru a asista la preparare și a încerca mâncarea locală autentică.

O vacanță romantică în Maldive, locul în care respiri iubire

Călcând nisipul alb și moale al plajei alături de persoana iubită, lăsând valurile blânde să vă strecoare picioarele. Lasă-te scufundat în muzica foșnetului apei! Lăsați gândurile și pașii în urmă, pe măsură ce vă colorați visele vieții din față. Nu există un loc mai bun pentru romantism, Maldive este locul unde toate ingredientele pentru dragoste se reunesc într-o armonie perfectă, în care vă angajați sau vă obligați unul altuia să iubiți și să vă prețuiți pentru tot restul vieții.

Oriunde vă veți caza în Maldive, există un aer de romantism de la care nu vă puteți sustrage. Iubirea este în aer, oriunde te-ai afla. Nu este de mirare că Maldive este una dintre cele mai dorite destinații de lună de miere pentru cuplurile gata să facă legământ, din întreaga lume. O stațiune dedicată romantismului, un bungalou amplasat în vegetația luxuriantă, o vilă deasupra apei cu vedere la orizont, o nuntă pe plajă, o reînnoire a jurămintelor, aceasta este vacanța pe care merită să o alegi. Orice ai alege, vei lua cu tine amintiri nemărginite pentru tot restul vieții.


INFORMAȚII DE CĂLĂTORIE

Timp: Cu 5 ore înainte de GMT

Cod internațional de telefon +960

Electricitate 240 volți

Servicii mobile: Cardurile SIM preplătite sunt disponibile de la doi furnizori de servicii mobile de pe aeroport. Cartelele SIM pot fi utilizate pentru apeluri locale și internaționale și pentru date.

Valută

Rufiyaa Maldiviană (MVR) este moneda locală. Toate cardurile de credit importante sunt acceptate în țară.

Visa: Toate naționalitățile primesc o viză de 30 de zile la sosire, cu condiția să aveți un pașaport valabil, un bilet pentru a continua călătoria și o rezervare la o unitate turistică sau fonduri suficiente pentru a vă acoperi șederea în țară.

Impozite: O taxă pe bunuri și servicii turistice (TGST) de 12% este percepută pentru toate bunurile și serviciile din unitățile turistice. O taxă ecologică de 6,00 USD pe persoană pe zi se plătește pentru oaspeții cazați la cazare turistică, cu excepția pensiunilor în care taxa verde este de 3,00 USD pe persoană pe zi.

Călătorie și transfer

Transferul se face cu barca cu motor pentru stațiunile din apropierea aeroportului internațional. Restul este acoperit de hidroavion sau zbor intern. Dacă doriți să călătoriți spre Male, puteți lua un taxi de la aeroport. Mai multe zboruri zilnice operează de la Aeroportul Internațional Velana la cele 12 aeroporturi interne și internaționale din țară. Feriboturile programate operează, de asemenea, de la Male la multe dintre atoli.

Alcool

Importul de alcool de către persoane fizice nu este permis. Cu toate acestea, alcoolul este disponibil în toate stațiunile.

Vreme

Clima tropicală caldă pe tot parcursul anului. Temperatura medie ridicată este de 31,5 grade Celsius, iar temperatura medie scăzută este de 26,4 grade Celsius. Musonul din sud-vest din mai până în octombrie aduce ploaie, iar musonul din nord-est din noiembrie până în aprilie este în general însorit.

Îmbrăcăminte

Hainele din bumbac se potrivesc bine cu climatul tropical fierbinte din Maldive. Se așteaptă ca turiștii să respecte cultura locală și să se îmbrace modest când vizitează sau stau pe insulele locuite. Sandalele sunt ideale, deoarece este posibil să doriți adesea să renunțați la ele și să mergeți desculți.

Servicii medicale

Principalul spital public Indira Gandhi Memorial Hospital (IGMH) și spitalele private ADK și Treetop se află în Male. Fiecare atol are cel puțin un spital, iar majoritatea stațiunilor au propriile clinici și medici interni.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Destinatie


Categorii


Filtreaza Aplica Filtre
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 25

Maldive, Maldive Vezi locatia pe harta
Vacanta Maldive 2021

Localizare Hotelul este situat in Atolul Male Nord la doar 20 km de Aeroportul International Valena Transferul se realizeaza cu barca rapida si are o durata de aproximativ 30 de minutePrezentare generala Situat pe propria insula privata din Atolul de . . .

Maldive, Maldive Vezi locatia pe harta
Vacanta Maldive 2021

Localizare Angaga Island Resort Spa 4 se afla in atolul Ari Sud Transferul cu hodroavionul dureaza 30 de minuteCazare pat matrimonial sau twin baie proprie cabină de duș sau cadă TV aer condiționat telefon facilități ceai cafea mini frig . . .

Maldive, Maldive Vezi locatia pe harta
Vacanta Maldive 2021

Localizare Resortul se află în Atolul Malé Nord la 20 de minute cu barca cu motor de Aeroportul Internaţional Malé Limita bagaj pentru transferul cu barca rapida limita bagajului mare este de 20 kg iar pentru bagajul de mana este de 5 kg Pe . . .

Maldive, Maldive Vezi locatia pe harta
Vacanta Maldive 2021

Localizare Atmosphere Kanifushi Maldives este situat in atolul Lhaviyani la 133 km nord de aeroportul Male transferul se realizeaza cu hidroavionul aproximativ 35 minute Limita bagaj Bagajul maxim permis de persoana este de 20 kg bagaj de cala si 5 . . .

Maldive, Maldive Vezi locatia pe harta
Vacanta Maldive 2021

Localizare Cocoon Maldives se afla pe insula Oooklhufinolhu in atolul Lhaviyani Transferurl se realizeaza cu hidroavionul si dureaza aprox 30 de minuteCazare Resortul dispune are 145 de camereBeach Villa 50 mp se afla pe plaja sunt dotate cu baie du . . .

Maldive, Maldive Vezi locatia pe harta
Vacanta Maldive 2021

Localizare Embudu Village 3 este un resort situat in partea de nord a atolului Sud Male Aeroportul International Male se afla la o distanta de aproximativ 15 minute cu barca 8kmCazare Resortul dispune de un total de 106 spatii de cazare dotate cu ae . . .

Maldive, Maldive Vezi locatia pe harta
Vacanta Maldive 2021

Localizare Situat in Addu Atoll la cca 540 km sud de Male insula Gan fiind una dintre putinele insule dezvoltate la sud de Ecuator Transferul cu avionul local de la aeroportul din Male dureaza cca 90 minuteCazare Resortul dispune de un total de 78 s . . .

Maldive, Maldive Vezi locatia pe harta
Vacanta Maldive 2021

Localizare Fun Island Resort este situat in South Male Atoll la 37 km distanta de Aeroportul Male la o distanta de 45 minute de mers cu barca rapida Insula are o lungime de 700 m si o latina maxima de 168 mCazare Facilitati camere aer conditionat tel . . .

Maldive, Maldive Vezi locatia pe harta
Vacanta Maldive 2021

Localizare Hotelul Gangehi Island Resort 4 este situat la 2 metri de plaja cu nisip din insula Gangehi parte din Atolul Ari Aeroportul International din Maldive se afla la aproximativ 100 de km distanta de proprietate transferul facandu-se cu hidroav . . .

Maldive, Maldive Vezi locatia pe harta
Vacanta Maldive 2021

Localizare Holiday Island ResortSpa 4 este situat pe Insula Dhiffushi parte din atolul Alifu Dhaalu in Sud Ari Atoll Aeroportul International Male se afla la o distanta de aproximativ 112 km transferul realizandu-se cu avionul pana la aeroportul Maam . . .

Maldive, Maldive Vezi locatia pe harta
Vacanta Maldive 2021

Localizare Este situat in Atolul Lhaviyani in mijlocul unui paradis exotica la o distanta de 40 de minute de parcurs cu hidroavionul fata de Aeroportul International Valena Bagaj Limita maxima admisa este de 20 kg pentru bagajul de cala si 5 kg pent . . .

Maldive, Maldive Vezi locatia pe harta
Vacanta Maldive 2021

Localizare Hotelul Kuredu Island Resort Spa 4 se afla la 2 metri de plaja cu nisip alb din insula Kuredu parte din Atolul Lhaviyani la aproximativ 150 km distanta fata de aeroportCazare Complexul pune la dispozitie 383 de spatii de cazare amenajate i . . .

Maldive, Maldive
Vacanta Maldive 2021

Descriere hotel Fiind primul hotel situat pe o insula privata in Maldive Hotelul Kurumba este mandru de mostenirea sa oferind oaspetilor experiente traditionale din Maldive Resortul ofera mai mult decat soare nisip si mare ofera surprize activitati . . .

Maldive, Maldive Vezi locatia pe harta
Vacanta Maldive 2021

Localizare Se afla in sudul atolului Ari pe insula Didhoofinolhu Aceasta are o lungime de 2 km si o latime de 200 metri Distanta pana la aeroportul Male este de 104 km si poate fi parcursa in aproximativ 30 de minute cu hidroavionulCazare Complexul . . .

Maldive, Maldive
Vacanta Maldive 2021

Atolul de 4 stele Malahini Kuda Bandos Resort North Male oferă o locație convenabilă în apropiere de plaja Bandos aflată la aproximativ 1 km Oaspeții care fac afaceri pot profita de facilitățile de afaceri ale hotelului inclusiv imprimante . . .