Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Delta Dunarii Romania

Frumusețea și complexitatea naturală a Deltei Dunării în România nu pot fi explicate prin cuvinte sau imagini. Se poate înțelege pe deplin doar vizitând-o și experimentându-o. Formată pe parcursul a 10.000 de ani, Delta Dunării este un pământ în continuă schimbare, creat de unul dintre cele mai lungi râuri din Europa, Dunărea. Delta Dunării face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO din 1990. Este un labirint de lacuri și canale, amestecat cu porțiuni de pământ care creează unul dintre cele mai biodiverse locuri de pe planetă. Acest peisaj natural exotic găzduiește peste...

Citeste mai mult

Delta Dunarii Romania


Calatoreste prin Dobrogea, loc al nasterii noastre crestine, pamant al vechilor vestigii si al criptelor martirice si exploreaza alaturi de noi Delta Dunarii, locul unde natura parca a avut o bagheta magica la indemana. Pasari gratioase, pesti multicolori, sate pescaresti cu manunchiuri de case din chirpici si stuf, zugravite in nuante vii si bucate atat de gustoase ca vei vrea sa spui "bis" la fiecare masa.
Frumusețea și complexitatea naturală a Deltei Dunării în România nu pot fi explicate prin cuvinte sau imagini. Se poate înțelege pe deplin doar vizitând-o și experimentând-o. Formată pe parcursul a 10.000 de ani, Delta Dunării este un pământ în continuă schimbare, creat de unul dintre cele mai lungi râuri din Europa, Dunărea. Delta Dunării face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO din 1990. Este un labirint de lacuri și canale, amestecat cu porțiuni de pământ care creează unul dintre cele mai biodiverse locuri de pe planetă. Acest peisaj natural exotic găzduiește peste 1.830 de copaci și plante, 11 specii de reptile, peste 2.440 de specii de insecte, 341 de specii de păsări, 44 de specii de mamifere și multe altele, multe dintre ele fiind considerate unice pentru această zonă.

Delta Dunării este un loc al minunilor naturale, unde puteți găsi toate speciile de plante și apă din Europa. Există o mulțime de lucruri de făcut și de văzut în a doua cea mai mare deltă a continentului, iar împrejurimile naturale fac doar parte din ea. De asemenea, veți avea șansa să vă bucurați de bucătăria tradițională românească, care se concentrează pe tot felul de preparate din pește.

ȘTIAȚI CĂ:

  • Delta Dunării ocupă unul dintre locurile fruntașe din lume în ceea ce privește biodiversitatea? Unele surse o plasează pe locul trei la numărul de specii (peste 5 000) pe suprafață.
  • Delta Dunării este cea mai mare zonă umedă din Europa și deține cea mai mare suprafață compactă de stuf din lume?
  • Peste 50% din speciile de păsări din Europa se regăsesc în Deltă?
  • Pelicanul creț este cea mai mare pasăre din Europa? Măsoară 180 cm și are o anvergură a aripilor de 320 cm. În același timp, în Deltă, se întâlnește și cea mai mică pasăre din România, pânțărașul, ce măsoară doar 10 cm și cântărește 10 grame.
“Paduri de salcii. Stufarisuri mai dese decat jungla braziliana. Plauri. Ghioluri acoperite de igrasia neagra a lisitelor. Stolurile vehemente de gaste si rate. Sate invelite in stuf, de parca ar fi cautat sa se ascunda, sa se confunde cu intinderile nesfarsite de trestii. Carduri peste carduri de cocori dansatori. Lotcile si pescarii barbosi. Caii salbatici. Starcii singuratici, de toate felurile. Canalele intortochiate, coplesite de boltile de salcii, pline de plase de pescuit. Singuratatea, sub toate infatisarile si la toate orele.” – Radu Anton Roman