Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Ski Bulgaria 2023 -2024

BULGARIA BANSKO - prezentare, informatii, poze si recomandari. Bansko este cea mai moderna statiune de ski din Bulgaria, bucurandu-se de cel mai bun centru de ski din Europa centrala si de Est. 

Citeste mai mult

Ski Bulgaria 2023 -2024


BULGARIA BANSKO

Bansko - cea mai noua statiune montana din Bulgaria, este situat la poalele nord-estice ale maiestuosilor Munti Pirin, la doar 160 km sud de Sofia.

Acest mic oras - muzeu in aer liber, cu folclor autentic si case din perioada renasterii nationale bulgare, cu abundenta sa de hoteluri de lux si din clasa de mijloc, cu o infrastructura si un sistem de lifturi moderne, cu cele mai noi piste de schi, este considerat cea mai buna statiune de schi din Europa de Est

Oferind o alternativa adevarata pentru Alpi, conditiile de schi din Bansko sunt excelente, cu pante cu diferite grade de dificultate, pentru toate tipurile de snowboarderi si schiori: pante cu inclinatie mica (30%) pentru incepatori, abrupte (45%) pentru intermediari si lucioase (25%) pentru experti.

Lungimea totala a partiilor de schi marcate este de 70 de km, iar partiile de schi-fond au o lungime de 9 km.

Bansko ofera oaspetilor sai o unica partie de schi cu o lungime de 16 de kilometri, neintrerupta, incepand din cel mai inalt punct al statiunii - varful Todorka pana la baza statiei de telegondola la marginea orasului. Aceasta este luminata cu reflectoare si are tunuri de zapada.

Cu ajutorul liftului rapid (aflat langa Hotelul Kempinski) in mai putin de 20 de minute,  puteti ajunge in centrul de schi Bansko, care este situat la aproximativ 12 km distanta de oras.

Pentru a garanta siguranta si placerea de a schia, pistele sunt intretinute cu ajutorul a peste 12 vehicule Kassbohrer.

Pentru cei care nu au propriile schiuri sau snowboarduri, puteti inchiria dintr-un numar de peste 2200 de perechi de schiuri si peste 200 de snowboarduri, toate fiind modele noi: Atomic, Rossignol si Salomon.

Copiii cu varsta de peste 4 ani sunt bineveniti sa se alature Clubului Ski Junior, care ii va ajuta sa faca primii pasi in practicarea acestui sport. La sfarsitul saptamanii toti copii vor primi o diploma.

Incepatori: Bansko este un loc minunat pentru schiori si snowboarderii incepatori. Partiile pentru incepatori sunt atent concepute, iar primii pasi in aceste sporturi de iarna vor fi o mare placere, alaturi de instructori experimentati

Intermediari: O retea extinsa de partii albastre si rosii sunt potrivite pentru schiorii intermediari. Toate pistele sunt accesibile cu ajutorul telescaunelor. Daca sunteti increzatori in abilitatile si aptitudinile voastre, puteti schia pe pistele "Todorka", "Balcaniada" sau "Bansko", dar si pe multe alte partii potrivite intermediarilor.

Avansati:  Partiile rosii vor tine ocupati expertii care prefera pantele abrupte ale muntelui Pirin. Cele mai multe dintre partii sunt marcate. Schiorii experimentati se vor bucura in special de partia Alberto Tomba, provocatoare chiar si pentru schiorii profesionisti. Nu uitati sa verificati daca asigurarea dumneavoastra acopera acest risc.
 
SNOWBOARDING: Un alt loc important pentru fanii extremului este zona de snowboard fun-park (Bansko fun-park), ce acopera toate standardele internationale si ofera o multime de provocari fanilor schiului extrem si snowboardului: half-pipe, 2 piste cu diferite niveluri de dificultate si lungime totală de 600 m si multe altele. Campionate de snowboard sunt organizate aici in fiecare an, inclusiv optimile concursului european Burton.